Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Protest impotriva intarzierii lucrarilor de modernizare a infrastructurii stradale/ Prelungirea Ghencea

1

Duminica: Protest impotriva intarzierii lucrarilor de modernizare a infrastructurii stradale/ Prelungirea Ghencea

sursa: Grupul de Initiativa al Cetatenilor din Prelungirea Ghencea

Premierul Victor Ponta, ministrul transporturilor Ioan Rus,  directorul CNADNR Narcis Neaga, Primarul General Sorin Oprescu si  presedintele CJ Ilfov Marian Petrache sunt invitati duminică, 14 septembrie 2014, ora 11, la asumarea raspunderii pentru intarzierea lucrarilor de modernizare a infrastructurii stradale din zona Prelungirea Ghencea-Domnesti.

foto

Acuzam:

 • lipsa unei infrastructuri rutiere sigure care să nu pericliteze siguranța noastră și a copiiilor noștri
 • lipsa de trotuare pietonale
 • disconfortul continuu creat de ambuteiajele auto

Solicitam:

 • siguranta circulatiei pietonale pe drumul public pentru noi si copiii nostri
 • promisiunile si planurile ‘’pe hartie’’ să fie transformate în demararea proiectului Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti
 • conditii decente raportate la faptul că suntem locuitori ai unei capitale a Uniunii Europene

Un istoric al problemei:

 • 22 august 2013 – cativa dintre cei invitați de noi acum au vizitat această zonă și au promis intervenții de urgență pentru fluidizarea traficului. Premierul, Ministrul Marilor Proiecte de la acel moment si Primarul General al Capitalei au promis demararea de urgență a Proiectului Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti (largirea la 4 benzi a strazii Prel. Ghencea si realizarea de trotuare pietonale, sens giratoriu și pasaj rutier peste Sos. de Centura), precum și realizarea Soselei de Centura ocolitoare (Premierul Ponta a promis semnarea documentației aferente pentru acest proiect până în nov. 2013. Primarul Oprescu a promis finalizarea lucrarilor pe teritoriul municipiului Bucuresti pana la sfarsitul lui 2014). Până azi, in luna septembrie 2014, nimic nu s-a intamplat.
 • anul 2006 – aprobarea Proiectului Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti; proiectul a fost votat acum 8 ani de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dar a ramas nefinantat; de 1 an pasajul rutier peste Sos. de Centura, pasaj care este parte componenta a acestui proiect, se afla in faza studiilor de fezabilitate la CNADNR.

Pana in prezent raspunsurile scrise primite de catre cetateni de la autoritati sunt vagi, nu contin termene clare si nici informatii transparente legate de valoarea acestui proiect de infrastructura, stadiul lucrarilor si al exproprierilor.

Speram ca de data aceasta autoritatile mentionate sa raspunda invitatiei noastre. In caz contrar va fi clar ca ne-au inselat asteptarile cu promisiuni electorale care vor avea efectul contrar celui scontat și vor îndepărta alegătorii de politicienii care aleg să ne amăgească (găsiți atașat scrisoarea deschisă transmisă ieri autoritatilor).

Întâlnirea va avea loc duminica, 14 septembrie 2014, începând cu ora 11, la intrarea in cel mai mare complex rezidential din zona, Cartierul Latin (Prel. Ghencea nr. 45-53, Bragadiru). Aici locuiesc aproape 3,000 dintre cei aproximativ 20,000 de oameni afectati de intarzierea lucrarilor la acest proiect de infrastructura.

Organizator: Grupul de Initiativa al cetatenilor din Prelungirea Ghencea

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

 1. avatar
  georgescu alexandra on

  Oameni buni,sunteti naivi? La ce v-ati asteptat de la acesti FSN-isti? Nu v-au ajuns toate promisiunile si batjocura lor? Lupul isi schimba blana dar naravul,ba! Sa fim seriosi,poate nu stiti ca noi nici nu existam pentru ei,doar banii nostri care se duc pe taxe si pentru salariile celor 700 de parlamentari imbuibati si aroganti.
  Ce e de facut? Blocarea „arterei” Prelungirea Ghencea si o bataie zdravana cu oua (stricate) pentru reprezentatii FSN-isti care sigur vor aparea la fata locului in aceasta situatie,mai ales daca invitati si canalele de TV (CELE OBIECTIVE!!!!!!!!!!!!!) Sau mai bine sa emigram in Congo? Poate asa nu mai auzim de sleahta de talhari care ne umilesc cu ranjetul pe buze! Sa auzim de bine!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.