Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN organizează joi, 16 august, ora 19.00, în fața Ateneului Român, „Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural.”

Inițiativa ARCEN vine în urma unui val de simpatie față de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe rețelele de socializare și care atrage din ce în ce mai mulți susținători din țară și din străinătate.

Prin „Protestul cu telecomandă” se atrage atenția asupra crizei instituțiilor publice de cultură din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar și asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice care încearcă limitarea spațiului cultural.

Totodată, prin protestul din fața Ateneului Român, se va semnala situația mass-media românească, care este invadată de divertisment politic, kitsch, ignoranță, non-valoare și agresivitate, TVR Cultural fiind singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din România, locul apolitic de întâlnire a intelectualilor, a operatorilor culturali și a oamenilor cu idei constructive.

Protestul împotriva desființării TVR Cultural se va desfășura de la ora 19.00 până la ora 19.30, în fața Ateneului Român, iar simbolul protestatarului, susținător al TVR Cultural, va fi o telecomandă.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează