Promenada Operei a încântat aproximativ 6.000 de spectatori!

0

Cea de-a şasea ediţie a „PROMENADEI OPEREI”, care a avut loc sâmbătă, 1 septembrie (21.00), a adunat pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti aproximativ  6.000 de spectatori.  Evenimentul  a fost realizat cu sprijinul deosebit al Primăriei Sectorului5 a Municipiului Bucureşti.

În prima seară de toamnă a acestui an, publicul s-a putut  bucura de fragmente celebre din opere precum „Carmen” (Georges Bizet), „Nabucco” (Giuseppe Verdi), „Faust” (Charles Gounod), „Tosca” şi „Turandot” (Giacomo Puccini), „Samson şi Dalila” (Camille Saint-Saëns), etc.

Ediţia din acest an  i-a adus în  faţa  publicului  pe unii dintre cei mai talentaţi şi mai apreciaţi artişti lirici ai momentului, angajaţi sau colaboratori ai ONB precum:  Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogoşan, Emanuela Pascu, Ionuţ Pascu,  Andrada Ioana Roşu, dar şi tinere speranţe ale genului liric românesc, printre care tenorul Ionuţ Hotea. Invitatul special al serii  a fost basul  Marcel Roşca, solistla Aalto Operdin Essen (Germania).

O prezenţă deosebită a evenimentului  a fost corul Operei Naţionale Bucureşti – pregătit de maestrul Stelian Olariu. Orchestra, corul şi soliştii au  evoluat sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Focul de artificii ce  a însoţit finalul concertului  (fragmentul Finale din opera „Turandot” de Giacomo Puccini), cu Adriana Dumitriu şi Corul Operei Naţionale Bucureşti, a stârnit ropote de aplauze în rândul spectatorilor.

Anul precedent, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol.

Stagiunea 2012-2013 aOperei Naţionale Bucureşti se va deschide pe 16 septembrie, cu spectacolul Bal mascat de Giuseppe Verdi, cea mai recenta premieră a teatrului.

(fotografia a fost realizata de Alexandru Constantinescu)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează