Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Project A – Efemeride – târg de bijuterie de autor, ediție aniversară

0

Aniversare 5 ani Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană

@ Institutul Italian de Cultură

În primul weekend al lunii decembrie, 24 de designeri absolvenți ai Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană vor fi prezenți la  târgul Project A – Efemeride. Evenimentul, aflat la ediția a 4-a, va avea loc pe 5 și 6 decembrie la Institutul Italian de Cultură Vito Graso din aleea Alexandru nr. 41, București. Publicul interesat de bijuteria de autor este invitat să ia parte la un eveniment cultural de amploare unde se va putea inspira și va putea alege din cele peste 100 de bijuterii expuse. Intrarea la eveniment este liberă.

 scoala Assamblage_

Aniversarea 5 ani Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană va fi sărbătorită la Institutul Italian de Cultură printr-un eveniment cultural de amploare cu expoziție de bijuterie contemporană cu vânzare, degustare de vin, recital de chitară clasică și, nu în ultimul rând, o mult așteptată petrecere aniversară.

Efemeri prin sine, eterni prin artă. Efemeride este o poveste despre experiențe, convenții, timp și emoții redată prin intermediul bijuteriei contemporane. Acum 5 ani, lua ființă Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană și, odată cu ea, speranța unui început pentru o nouă comunitate artistică în România. Astăzi, o scurtă evaluare conturează o perspectivă promițătoare: peste 300 de absolvenți, zeci de cursuri, proiecte și expoziții, precum și o creștere dinamică a publicului iubitor de bijuterie contemporană.

Program eveniment:

Sâmbătă, 5 decembrie 2015

Evenimentul se deschide la ora 11:00 cu o expoziție de bijuterie contemporană cu vânzare, alături de absolvenții Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană.

– degustare de vin și conferință de presă informală – ora 18.00

– recital de chitară clasică susținut de Amatis Chifu – ora 19.30

– petrecere aniversară Assamblage 5 Ani, începând cu ora 20.00

Duminică, 6 decembrie 2015

11.00 – 20.00 expoziție de bijuterie contemporană cu vânzare. În zona de expoziție designerii de bijuterie vor fi prezenți să vă prezinte povestea obiectelor create. O secțiune specială dedicată aplicațiilor pentru tematica “Efemeride”, amenajată de arh. Ioana Ardelean.

Proiectul Project A ediția a 4-a este coordonat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Institutul Italian de Cultură. Intrarea este liberă

Provocarea tematică:

EFEMERIDE: insecte din ordinul Ephemeroptera, cu durata de viță de o zi. După depășirea stadiului de larva, insectele adulte își încep cursa dramatică împotriva timpului, având doar câteva ore la dispoziție pentru a-și trăi viața. Extrapolată la nivelul bijuteriei, contrastul efemer – peren devine cu atât mai vizibil. În mod traditional, bijuteria este văzută ca un obiect durabil, lăsat moștenire de-a lungul generațiilor și acumulând valențe culturale și materiale. Ce se întâmplă însă dacă acordăm bijuteriei trăsătura de efemeritate? Se poate înlocui valoarea convențională a materialului cu cea a experienței emotionale?

 

La Project A ediția a 4-a “Efemeride” vor expune designerii: Adelina Petcan, Anca Popescu, Andreia Gabriela Popescu, Alina Carp, Catalina Grama, Cleopatra Cosulet, Corina Cubici, Corina Mardari, Cristina Radu, Diana Vasile, Diana Tobosaru, Gabriela Secarea, Ioana Ardelean, Irina Dimiu, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Mariana Rogoz, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stanescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Roxana Hodorog, Stelian Gagiu.

 

Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană a fost inființată în luna octombrie a anului 2010 la initiațiva designerului David Sandu. Dupa 5 ani de funcționare, Assamblage a devenit un spațiu în care oamenii se întâlnesc să discute, sa învețe lucruri noi și să demareze proiecte și expoziții împreună. Astfel, s-a format o nouă generație și o comunitate de autori și designeri de bijuterie contemporană care și-au reformulat viziunea propriului demers cu ajutorul școlii Assamblage.

In cei cinci ani de activitate, școala a sustinut aproximativ 100 sesiuni de cursuri și numără peste 300 absolvenți , devenind astfel o temelie și un punct de referință puternic în dezvoltarea bijuteriei de autor din România. Școala Assamblage este de asemenea partener oficial al prestigioasei școli Alchimia Contemporary Jewelry School din Florența, Italia, susținând deja o serie de proiecte comune.

Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană a fost lansată oficial în luna mai a anului 2015, în cadrul Romanian Design Week 2015, ca urmare a nevoii de structurare, promovare și susținere a comunității creative din ce în ce mai mari a designerilor de bijuterie contemporană din Romania.

Sub tematica sugestivă „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”, asociația a lansat până în acest moment trei proiecte majore: „Expoziția și instalația de bijuterie contemporană Project A” în cadrul Romanian Design Week 2015, o selecție curatorială a expoziției în cadrul One Design Week 2015, Plovdiv, Bulgaria, precum și lansarea celui mai extensiv catalog de bijuterie contemporană românească.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.