Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “Zi cu Fapte Bune” ajuta copiii bolnavi de cancer in combaterea efectelor chimioterapei prin nutritie

0

Programul ”Zi cu Fapte Bune”, creat de Asociatia Spitale Curate, desfasoara un proiect inedit de nutritie pentu copiii bolnavi de cancer internati la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Bucureşti şi Spitalul Marie Curie.

Cover_nutritie2

Prin acest proiect, copiii internati si parintii acestora sunt familiarizati cu noţiuni importante despre alimentaţia sănătoasă si igiena atat in cadrul spitalului, cat si in afara acestuia. Informarea se face prin intermediul unor brosuri si ateliere de nutritie menite sa clarifice reguli de baza ale nutritiei in timpul tratamentului impotriva cancerului. In completarea brosurilor, pacientii vor primi o carte cu retete special create pentru un regim prin care se pot ameliora efectele secundare dure ale chimioterapiei, oferind detalii despre modul de preparare a alimentelor, sugestii de condimentare si sugestii de meniuri.

Kituri de nutritie esential pentru copii 

–       Kitul de internare contine brosuri- cu informatii despre alimentele permise si interzise in timpul tratamentului si efectele secundare ale chimioterapiei cu metodele de combatere a acestora- si cartea cu retete.

–       Kitul de externare vine in sustinerea primului kit si cuprinde alimentele necesare pentru ca cei mici sa poata urma regimul personalizat si in perioada cand stau acasa.

Despre Asociatia Spitale Curate

Asociatiei Spitale Curate este o Organizatie Non-Profit deschisa in anul 2014 care se ocupa cu dezvoltarea si intretinerea de proiecte de sanatate dedicate cu precadere pacientilor bolnavi de cance. Principalul proiect al asociatiei este “Zi cu Fapte Bune”, dedicat copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti, Institutul Clinic Fundeni si Marie Curie.

Pentru mai multe informaţii si donatii, vizitaţi pagina: www.spitalecurate.ro 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.