Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „Watercolour: Connect & Inspire”

0

Între 5-11 decembrie 2017 vă invităm să participați la proiectul „Watercolour: Connect & Inspire” care cuprinde o serie de evenimente educative si culturale, demonstrații de pictură, atelier, expoziție și discuții dedicate picturii în acuarelă.

Prin activitățile propuse vrem sa arătăm că există interes pentru pictura în acuarelă din România, că există un grup de artiști în creștere care doresc să se cunoască și să experimenteze împreună, să-și perfecționeze tehnica, că există artiști dispuși să îndrume și să ofere cursuri celor interesați.  

Dorim să încurajăm originalitatea și creativitatea în exploatarea diverselor tehnici, iar acuarela să fie recunoscută și în România ca un mediu de exprimare plastică la fel de valoros printre celelalte medii utilizate de artiști. În acest sens, vom discuta, printre altele, despre materialele, deseori costisitoare, (pigmenți, hârtie, pensule) recomandate pentru pictura în acuarelă și posibilități de achiziționare a acestora la prețuri accesibile, despre posibilități de expunere națională și internațională și valorificarea creațiilor artiștilor.

Vom urmări demonstrații de pictură în acuarelă și vom afla mai multe despre artiștii invitați, de ce au ales acest mediu, de unde se inspiră și ce planuri de viitor au.

În cadrul evenimentului vor fi expuse în jur de 50 de picturi în acuarelă ale artiștilor: Nicușor Mîțu Coșca, Dunel Cosma, Ovidiu Iovanel, Iulia Cârchelan (Rep. Moldova), Mircea Corcodel, Mugur Popa, Mihai Vucicovici, Alin Daniliuc, Marilena Iepan, Maria Cornea, Vasile Zastavnițchi

Demonstrațiile de pictură ale fiecărui artist (8 demonstrații) vor fi filmate și publicate iar cei prezenți, dacă doresc, pot să exerseze și să picteze în acelasi timp.
 
Credem că proiectele care vizează acuarela merită susținute și realizate în viitor cu sprijin public sau privat astfel încât să fie accesibile și să ofere un mediu creativ și prietenos pentru artiști, dar și pentru admiratorii lor și colecționarii de artă.
De aceea, vă așteptăm într-un numar cât mai mare cu propuneri, cu idei, cu întrebari, chiar cu lucrări realizate de voi, cu pensule, acuarele și bineînțeles chef de pictat!
Intrarea este liberă și deschisă tuturor artiștilor și admiratorilor picturii în acuarelă!
Program artistic
5/12    19.00   vernisaj expoziție de acuarelă
8/12    19.00   demo acuarelă [Mihai Vucicovici]
9/12    10.00-12.00  atelier acuarelă [Nicușor Mîțu Coșca]
           13.00-14.00  demo acuarelă [Mircea Corcodel]
           14.30-15.30  demo acuarelă [Cosma Dunel]
           16.00-17.00  demo acuarelă [Alin Daniliuc]
           17.30-18.30  demo acuarelă [Marilena Iepan]
           19.00-20.00  demo acuarelă [Iulia Cârchelan]
11/12  19.00 demo acuarelă [Ovidiu Iovanel], finisaj expoziție
           21.00 cina festivă

„Watercolour – Connect & Inspire” este un proiect propus de Arh. Vasile Zastavnițchi si Marilena Iepan, organizat cu susținerea artiștilor invitați, în parteneriat cu echipa Calup, la Hub A, un spațiu recent deschis inițiativelor culturale. (demisolul cladirii OAR (Ordinul Arhitecților), Str. Sfântul Constantin nr.32, zona Cișmigiu, București)

Detalii și în evenimentului creat pe Facebook: https://www.facebook.com/events/133294620715457/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.