Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „UNITED”, dezvoltarea gândirii critice a tinerilor din medii dezavantajate din regiunea București – Ilfov

0

Asociația Young Initiative anunță implementarea, în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2021, a proiectului „UNITED”. Finanțat prin Corpul European de Solidaritate și organizat de tineri pentru tineri, proiectul are ca scop dezvoltarea gândirii critice a tinerilor din medii dezavantajate din regiunea București – Ilfov (zona rurală și suburbană) și împuternicirea civică a acestora, prin contexte de învățare non-formală atât online, cât și offline pentru o mai bună conștientizare a dimensiunii democratice și însemnătății valorilor europene în viața de zi cu zi.

UNITED reprezintă o continuare a inițiativei „United We Stand for European Values”, implementată în perioada februarie 2019 – ianuarie 2020 și aduce o serie de actualizări în domeniul lucrului digital cu tinerii și de noi activități pentru publicul țintă (tineri între 14 și 35 de ani). Va include în prima etapă organizarea unui eveniment de deschidere (estimat la jumătatea lunii noiembrie), respectiv lansarea unui apel de selecție pentru formarea unei microcomunități a tinerilor promotori de valori europene.

 

Descriere: Echipa UNITED selectează tineri gata să inspire comunități și să contribuie la promovarea valorilor europene în România. Cu această ocazie, vor fi recrutați 10 ambasadori ai valorilor europene, care vor beneficia și de un program de mentorat personalizat, realizat de tineri pentru tineri.

Scopul proiectului: Dezvoltarea gândirii critice a tinerilor din regiunea București-Ilfov și împuternicirea civică a acestora prin activități de învățare non-formală atât online cât și offline pentru o mai bună conștientizare a dimensiunii democratice și însemnătății valorilor europene în viața de zi cu zi

Alocare de timp necesară: 5-10 ore/săptămână, pentru 10 luni (începând cu noiembrie 2020)

Număr poziții deschise:10

Activități

  • Organizarea de evenimente pentru tinerii din comunitatea ta

Informațiile și resursele necesare vor fi oferite pentru a realiza activități de educație non-formală în comunitățile.

  • Susținerea implicării civice a tinerilor

Acces la metodologiile pe care le va implementa echipa de organizare în cadrul proiectului, astfel încât Ambasadorii Valorilor Europene să contribuie la o mai bună implicare civică a tinerilor în România.

  • Promovarea valorilor europene

Prin activitatea Ambasadorilor, se vor promova valorile europene în România și îi vor ajuta tinerii să înțeleagă cum se aplică în viața de zi cu zi acestea: egalitatea, statul de drept, transparența, democrația, solidaritatea, incluziunea ș.a, atât offline, cât și offline.

Oportunități de implicare

·        Echipa de organizare va fi responsabilă de un program de mentorat personalizat, creat pe baza nevoilor Ambasadorilor de învățare și în directă legătură cu interesele tinerilor români.

·        Membrii echipei vor veni către Ambasadorii selectați cu oportunități de a transforma idei în rezultate, căci au de regulă acest obicei în AYI. Și din rezultate le place să meargă spre impact. Iar tu, dragă tinere Ambasador, vei avea ocazia să-ți pui în practică propriile idei cu ușurință;

·       Oportunitatea de a lucra cu o  echipă activă și motivată, astfel că vei interacționa cu toți membrii echipei UNITED și cu alți colegi din echipa Asociației Young Initiative.

·        Șansa de experimenta lucrul într-un proiect finanțat prin Corpul European de Solidaritate, pentru a învăța noi metodologii, resurse și proceduri.

·        Vei putea să-ți dezvolți o întreagă serie de abilități, cunoștințe și atitudini: de la cunoștințe despre programele UE până la abilități îmbunătățite de comunicare, organizare, dezbatere ș.a.

Lansarea campaniei

Campania de recrutare se desfășoară în perioada 3 – 26 octombrie 2020. Poți aplica folosind formularul online de mai jos, iar ulterior fiecare candidatură este evaluată de către echipa UNITED.

Proba practică

Candidații care trec de etapa formularului de candidatură (selecția se va face pe măsură ce se primesc candidaturile) vor primi o serie de task-uri online sub forma unei probe practice.

Decizia finală

Toate candidaturile trecute de etapa probei practice sunt evaluate și se ia decizia finală de către echipa UNITED împreună cu managementul AYI. Decizia finală va fi anunțată cel târziu până 26 noiembrie 2020.

Ce trebuie să faci?

1. Completezi formularul de aplicare al AYI până 25 octombrie 2020;

2. Dacă vei trece de etapa formularului, vei fi invitat/ă să rezolvi exercițiile aferente probei practice online

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.