Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Street Art Muzical a vrăjit sonor bucureştenii din parcurile Bazilescu şi Kiseleff

0

Timp de cinci zile muzica clasică a fost cea care a acompaniat, în cel mai plăcut mod cu putinţă, plimbarea bucureştenilor care au ales să se relaxeze în parcurile Bazilescu şi Kiseleff. Aproximativ 1500 de persoane, părinţi, bunici dar mai ales tineri şi copii, au ascultat vrăjiţi sunetul flautului de aur Muramatsu, instrument ce îi aparţine lui Ion Bogdan Ştefănescu, singurul artist din România care cântă pe un instrument făcut din acest metal prețios. Acesta a fost acompaniat de pianistul Horia Mihail, cei doi alegând în fiecare moment un program atractiv şi adecvat unui public larg şi eterogen, ceea ce a facut ca recitalurile să fie adevărate momente de încântare pentru toţi cei prezenţi

StreetArt Muzical_2015_P1720353
Proiectul Street Art Muzical este finanțat în Programul Ești București de către Centrul de Proiecte Culturale al Muncipiului București – ARCUB, Primăria Municipiului București, organizat de Fundația Culturală Marconi și susținut de Primăria Sectorului 1.
‘’Ne bucurăm din suflet că aţi venit şi pe la noi. Anul acesta nu am avut parte de evenimente muzicale în parc’’. « Ce surpriză minunată. Să vedem aşa solisti aici, la noi în cartier. Am auzit despre ei la radio dar nu îi văzusem niciodată’’. ‘’Copilul meu este foarte fericit. Am sa îl duc mai des la astfel de evenimente. Acum constat că, deşi este mic, le gustă şi are răbdare ‘’. ‘’Sunt doi muzicieni de aur ‘’, au spus spectatorii din parcuri.
Pentru un solist de talie internaţională, care cântă pe importante scene ale ţării şi ale lumii, cu apariţii discografice în număr impresionant şi câştigător al multor competiţii internaţionale, aşa cum este Ion Bogdan Ştefănescu, experienţa de a cânta cu astfel de prilejuri a fost una inedită si foarte plăcută :
‘’ Street Art Musical a fost o experiență incredibilă. După toate sondajele mass media, muzica clasică nu are nicio șansă, și totuși, sute de oameni s-au adunat pentru a ne asculta. Reacția lor și a copiilor care au stat smirnă pentru a ne asculta, așezați în jurul nostru de parcă ar fi vrut să ne ia locul, dovedește faptul că românii iubesc această muzică. Parcă ar fi ceva genetic, și-o doresc, vor să aibă acces la tot ceea ce ține de frumos.
Street Art Musical este un adevărat fenomen. Ca la un semn, copii, adolescenți, părinți, bunici, trecători care își plimbă câinii de companie și chiar ”oamenii străzii” tresaltă și se entuziasmează, la unison, la această comoară inestimabilă de care beneficim cu toții și anume, muzica clasică.
După toate cele cinci seri de excepție, cu un public de care deja ne este dor, nu-mi vin în minte decât versurile lui Nichita Stănescu, dedicate tatălui meu, Eusebiu Ștefănescu, din finalul spectacolului pe care l-am realizat împreună în 1984: ”NE LUĂM LA REVEDERE / IAR NU LA ADIO / DE-AR MAI FI O DATĂ CA ASTA / FIULE FIIO”.

Amănunte pe www.streetartmuzical.fundatiamarconi.ro, www.flautuldeaur.ro.

Parteneri media: RADIO ROMÂNIA CULTURAL, RADIO ROMÂNIA MUZICAL, RADIO ROMÂNIA BUCUREȘTI FM, AGENȚIA DE CARTE.RO, OBSERVATOR CULTURAL, ȘAPTE SERI

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.