Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “STArS – Stagii de practica pentru studenti” – noi orizonuturi pentru tinerii absolventi

0

La hotelul Novotel City Center, vineri, 24.06.2015, la ora 11:00 a avut loc lansarea Proiectului “STArS – Stagii de practica pentru studenti”, in prezenta a peste 60 invitati.

DSC_0040

Se dezbate tot mai puternic faptul ca studentii invatamantului superior se confrunta cu un decalaj intre informatia din curriculml academic , pe de o partea si – pe de alta parte realitatea din piata muncii, in fapt cerintele angajatorilor, rezultand astfel un obstacol in procesul de insertie al acestora pe piata muncii. Motiv pentru care S.C. Libro Events S.R.L. si Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” au decis sa vina in sprijinul tinerilor studenti prin derularea proiectului „STArS – Stagii de practica pentru studenti”.

Conferinta de lansare a proiectului a vizat prezentarea beneficiilor si a necesitatii implementarii unui astfel de proiect, pentru a ajuta si a sustine tinerii aspiranti in implinirea obiectivelor profesionale. Evenimentul s-a desfasurat sub forma unei discutii interactive, in cadrul careia speakerii au explicat si au raspuns tuturor intrebarilor venite din partea grupului tinta –studentilor, dar si din partea si reprezentantilor media prezenti cat si din partea altor factori interesati, considerati drept stakeholder in acest proiect. Acestia au aflat mai multe detalii referitoare la desfasurarea proiectului si s-au putut intalni, inca de acum, cu viitori tutori, mentori si consilieri din cadrul acestui proiect.

Ana Maria Stancescu – initiatorul si managerul proiectului – a declarat ca experienta domniei sale din postura de angajator, dar si din cea de profesor si mentor pentru studentii U.A.U.I.M., a dus la initiativa derularii acestui proiect, care sa faciliteze si sa deschida noi orizonturi pentru tinerii viitori angajati.

“Generatia are o agenda privind visele, entuziasmul, profesiunea, ce anume ar dori sa faca cu propria cariera, ce abilitati vocationale si talente are … insa, din pacate, nu gaseste corespondent in piata. Pe de alta parte, angajatorul nu cunoaste cate talente exista sau care este profilul tanarului 2015, proaspat absolvent. Aici intervenim noi, mentorii, pentru a face mai usoara tranzitia de la scoala la viata activa. STArS este un proiect care investeste in oamenii talentati si dornici sa isi indeplineasca propriile aspiratii profesionale. STArS ajuta investitia reciproca.’’ a mai afirmat managerul de proiect, Ana Maria Stancescu.

Alaturi de viitorii beneficiari ai proiectului, prezenti in numar impresionant, au fost: Ana Maria Stancescu – profesor si manager de proiect, Mihaela Neagu – reprezentant Libro Events, Marilena Negulescu – asistent universitar in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Sonia Chira – conferentiar doctor arhitect, Carmen Manuela Cazan si Daniela Florentina Draghici – reprezentante ale Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, Elisabeta Ana Naghi – reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, precum si Gabriel Chicioreanu – consultant in cariera.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de sase luni, incepand cu luna august 2015, si isi propune dezvoltarea abilitatilor practice a 225 de studenti inmatriculati in sistemul de invatamant de masa prin furnizarea de stagii de pregatire practica, dar si prin consilierea si orientarea lor profesionala in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

De asemenea, proiectul implica realizarea a 5 vizite tematice de orientare profesionala in tara si o vizita in Italia, conform abordarii transnationale a proiectului. In urma desfasurarii stagiilor de practica, studentii vor primi 225 subventii si adeverinte de practica, urmand ca 50 diplome de excelenta si 50 premii in valoare de 2000 de lei sa fie acordate prin concurs.

Pentru informatii suplimentare accesati www.stars2015.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.