Proiectul SkyLight Residence din zona Obor va include 550 de locuri pentru copii și elevi

0

Familia de investitori Topolinski răspunde solicitării locuitorilor din Sectorul 2 și adaugă 550 de locuri pentru copii și elevi în proiectul SkyLight din zona Obor

Cele 550 de locuri vor fi incluse într-o școală primară, grădinițe și creșe

nteRo Property Development, deținută de familia de investitori canadieni Topolinski, va crea un număr total de 550 de locuri pentru copii și elevi în proiectul SkyLight Residence, în urma unui acord cu Primăria Sectorului 2 și a unui sondaj pe care l-a realizat în rândul locuitorilor din sector.

Michael Topolinski, fondatorul InteRo, spune: „SkyLight Residence este un proiect emblematic în valoare de peste 500 de milioane de euro, care va transforma pentru totdeauna un cartier reprezentativ din București, revitalizând clădiri vechi și dărăpănate, fără zone verzi, și transformându-le într-un spațiu plin de energie în care oamenii vor putea lucra, face cumpărături, vor putea locui și se vor putea distra. Avem o apreciere deosebită pentru primarul Radu Mihaiu și echipa sa, pentru abordarea transparentă și pragmatică a proiectului nostru, menit să îmbunătățească viața locuitorilor și să ridice nivelul de trai în zonă. Am avut mai multe întâlniri cu primarul și echipa sa la sediul Primăriei Sector 2 și am realizat, de asemenea, un sondaj în rândul a peste 400 de rezidenți, pentru a identifica cele mai bune soluții și a răspunde nevoilor acestora. Rezultatul acestui dialog public a fost un proiect îmbunătățit și mai relevant pentru întreaga comunitate”.

El a adăugat: „Suntem încântați să fim incluși în proiectul primarului Radu Mihaiu pentru revitalizarea Gării Obor și a zonei adiacente – un proiect vizionar finanțat de Banca Mondială, care include un parc nou de 30.000 mp situat în vecinătatea SkyLight Residence”.

Conceput pentru segmentul mediu și premium de piață, SkyLight Residence este un proiect sustenabil creat în conformitate cu standardul de excelență BREEAM care certifică proiectele verzi. Proiectul cu utilizare mixtă va cuprinde peste 35% din teren organizat ca spații verzi (comparativ cu procentul minim impus de 30%), peste 2.200 de apartamente, 89.000 mp de spații de birouri organizate în forma unui campus IT și 8.540 mp suprafață de vânzare în cadrul spațiilor comerciale. Spațiile verzi vor include 5 parcuri private cu piscine, piste de alergare, zone de lectură, parcuri pentru câini și spații de întâlnire.

Pentru a răspunde nevoilor locuitorilor din Sectorul 2, InteRo va include în proiectul său o școală primară cu o capacitate de 250 de elevi, trei grădinițe (cu o capacitate totală de 150 de copii) și trei creșe (de asemenea pentru 150 de copii).

De asemenea, familia Topolinski a fost de acord să doneze administrației locale străzi în valoare de 12 milioane de euro pe care le va construi în cadrul proiectului SkyLight. Totodată, bugetul

Primăriei va beneficia de impozite anuale în sumă de aproximativ 15 milioane lei ca urmare a realizării proiectului, sumă ce va asigura un sprijin financiar important pentru noi investiții în Sectorul 2.

Un beneficiu suplimentar pentru comunitatea locală va fi dezvoltarea parcului central în suprafață de 8.000 mp care va face legătura dintre Parcul Bucur Obor și un nou parc de 3 hectare propus a fi amenajat odată cu revitalizarea zonei CFR. De asemenea, InteRo s-a angajat să planteze 1.000 de copaci de mari dimensiuni în zonă.

Despre InteRo Property Development

Înființat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de peste 15 ani și susține evoluția pieței imobiliare per ansamblu în ceea ce privește standardele și mentalitatea.

Lista exclusivă de parteneri cu care lucrează InteRo Group include startup-ul românesc proptech Bright Spaces, compania internațională de administrare imobiliară LGM Group, brandurile premium Skanska, Lidl, Balbec, Libra Bank, precum și investitori privați și fonduri globale de investiții din America de Nord, Asia și țările din regiune.

Tranzacțiile de referință includ achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când au vândut jumătate din fosta platformă Dacia Textile către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

Recent, InteRo Property Development a devenit primul dezvoltator imobiliar din România care a implementat soluția digitală Bright Spaces pentru întregul său portofoliu rezidențial, care include în prezent o suprafață totală construită de aproape 480.000 mp (inclusiv 204.000 mp de spații de birouri și 2.788 de apartamente). Pe măsură ce portofoliul InteRo crește, InteRoVerse își va integra toate proiectele în lumea rezidențială virtuală.

Portofoliul InteRo Property Development include proiecte inovative și eficiente prin design, cu viziunea de a crea spații de locuit și de lucru de calitate.

  • NorthLight Residence. Situat în mijlocul naturii în Nord-Estul Bucureștiului, proiectul se întinde pe 13.000 mp și include un total de 110 apartamente cu vedere excepțională spre lac, 4.000 mp de spații verzi, locuri de joacă și o piscină de 320 mp.
  • New Confort City. Situat în sud-estul Bucureștiului, proiectul de 280 de apartamente va beneficia și de o zonă verde unică, atât de necesară pentru comunitate.
  • SkyLight Residence. Situat în zona centrală a orașului (zona Obor), proiectul mixt de 10 hectare va oferi la finalizare o suprafață totală de 89.000 mp spații de birouri și 270.000 mp de locuințe.
  • Proiectul Bucurestii Noi a fost conceput ca un campus IT prietenos cu mediul, cu tehnologie de ultimă generație, care va fi dezvoltat pe un teren de 5,2 hectare conectat la stația de metrou Jiului. Proiectul integrat va avea 7 clădiri de birouri cu o suprafață totală de 197.000 mp (93.000 mp urmând a fi dezvoltate de Skanska Property România, iar restul de InteRo Property Development).
  • Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux al dezvoltatorului, cu 167 apartamente, ce va fi amplasat într-o zonă exclusivistă din Pajura, în nordul Bucureștiului. InteRo are un PUZ, a ales un arhitect și a revizuit proiectul, lucrările de construcție fiind programate să înceapă în T1 2023.

Pentru mai multe informatii accesați https://intero.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.