Proiectul “Iași – Gară pe drumul Marii Uniri”

0

Asociația DAR DEVELOPMENT desfășoară proiectul “Iași – Gară pe drumul Marii Uniri”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiect ce pune în lumină importantul rol al căilor ferate în dezvoltarea României Moderne, printr-o expoziție fotodocumentară itinerantă. Expoziția, care a fost lansată la Iași, capitala rezistenței naționale în timpul Primului Război Mondial, va fi găzduită la București în perioada 10-23 octombrie 2017 de către Muzeul Căilor Ferate Române din Calea Griviței 139 B și va putea fi vizitată în cadrul orelor de vizitare ale muzeului.

Vernisajul va avea loc Marți 10 octombrie la ora 15:30.

Proiectul dedicat Centenarului Marii Uniri și Primului Război Mondial se defășoară în cadrul protocolului încheiat de Asociația DAR DEVELOPMENT cu Departamentul Identității Naționale.

Asociația DAR DEVELOPMENT are ca parteneri în proiect: Arhivele Naționale ale României, Primăria Municipiului Iași, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, și comunitatea “Călător prin gările de odinioară”, iar la București expoziția noastră se află sub egida Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară și a Muzeului Căilor Ferate.

Plecând de la materialul fotodocumentar pe care l-am putut identifica: căile ferate, trenurile, gările sunt în acest contextul proiectului nostru un leit motiv, constituind nu numai un fundal al unor întâmplări de la care s-au scurs 100 de ani ci personaje cu un rol important în desfășurarea acestor evenimente. Am introdus ca element inedit în expoziția de la București imagini care prezintă evoluția Gării de Nord de la inaugurarea căreia s-au împlinit 145 de ani în urmă cu câteva săptămâni. Dorim ca proiectul nostru să constituie pentru bucureșteni un prilej prin care să cunoască extraodinarul patrimoniu al Muzeului CFR și un capitol de istorie feroviară urbană.“ ne spune doamna Alexandra Brutaru, președinta Asociația DAR DEVELOPMENT, care va prezenta expoziția la vernisaj.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

https://www.facebook.com/Gară-pe-drumul-Marii-Uniri-1526605464047732/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.