Proiectul de educaţie cinematografică Cinema.edu

0

Hei, hei! Ti-ai dorit sa inveti despre cinema? Iti plac filmele? Uita-te la un proiect interesant ce se intampla acum in Bucuresti!

Peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti participă la proiectul de educaţie cinematografică Cinema.edu în perioada 7 martie până la 10 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Sursa: comunicatedepresa.ro

Lansat pe 7 martie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema.edu a adus peste 3000 de elevi care au fost iniţiaţi în lumea cinematografică de renumiţii critici de film: Irina Margareta Nistor, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Florin Barbu, Florentina Ciuvercă, profesorii din cadrul UNATC – Radu Igazsag şi Horia Murgu, post producătoarea Maria Murgu şi scenarista Oana Darie.

www.cinema-edu.ro

Cei mici au păşit în lumea filmului prin intermediul fraţilor Lumière, a lui Charles Chaplin, Georges Méliès şi Jacques Tati, iar în continuare îi aşteaptă o serie de filme de animaţie şi de ficţiune. Elevii din clasele V-VIII  vor afla ce sunt filmele de autor, iar liceenii vor expuşi diversităţii culturale, Cinema.edu oferindu-le o serie de filme de excepţie din Africa, Asia, Europa şi România. 

Cinema.edu este un proiect ambiţios care pregăteşte, pe o perioadă de 3 luni,  peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti să devină un public de cinema,  receptiv filmelor de calitate.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Macondo

Parteneri ai proiectului: Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Cineteca Bologna,  Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundaţia Soros, Colegiul Tehnic Media

Finanţare: Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Cinemas, Fundaţia Soros, Centrul Tehnic Media

Sponsori: Sony, Editura Litera, Adevărul Holding, Cărtureşti

Parteneri media: Adevărul, Caţavencu, Dilema Veche, Dilematix, TVR Cultural, ItsyBitsy, clopotel.ro, 220.ro

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează