Proiectul de educaţie cinematografică Cinema.edu

0

Hei, hei! Ti-ai dorit sa inveti despre cinema? Iti plac filmele? Uita-te la un proiect interesant ce se intampla acum in Bucuresti!

Peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti participă la proiectul de educaţie cinematografică Cinema.edu în perioada 7 martie până la 10 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Sursa: comunicatedepresa.ro

Lansat pe 7 martie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema.edu a adus peste 3000 de elevi care au fost iniţiaţi în lumea cinematografică de renumiţii critici de film: Irina Margareta Nistor, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Florin Barbu, Florentina Ciuvercă, profesorii din cadrul UNATC – Radu Igazsag şi Horia Murgu, post producătoarea Maria Murgu şi scenarista Oana Darie.

www.cinema-edu.ro

Cei mici au păşit în lumea filmului prin intermediul fraţilor Lumière, a lui Charles Chaplin, Georges Méliès şi Jacques Tati, iar în continuare îi aşteaptă o serie de filme de animaţie şi de ficţiune. Elevii din clasele V-VIII  vor afla ce sunt filmele de autor, iar liceenii vor expuşi diversităţii culturale, Cinema.edu oferindu-le o serie de filme de excepţie din Africa, Asia, Europa şi România. 

Cinema.edu este un proiect ambiţios care pregăteşte, pe o perioadă de 3 luni,  peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti să devină un public de cinema,  receptiv filmelor de calitate.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Macondo

Parteneri ai proiectului: Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Cineteca Bologna,  Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundaţia Soros, Colegiul Tehnic Media

Finanţare: Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Cinemas, Fundaţia Soros, Centrul Tehnic Media

Sponsori: Sony, Editura Litera, Adevărul Holding, Cărtureşti

Parteneri media: Adevărul, Caţavencu, Dilema Veche, Dilematix, TVR Cultural, ItsyBitsy, clopotel.ro, 220.ro

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.