Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „Copii speciali pentru copii speciali”, Asociația Învingem Autismul

0

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în anul 2009, cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului.

De atunci, am devenit una dintre organizațiile de referință în acest domeniu în București, cu o activitate cunoscută în recuperarea și integrarea socială a copiilor și tinerilor cu autism. Suntem singurul centru social care oferă intervenție ABA (Analiza Comportamentală Aplicată) 1 la 1, adică un terapetut pentru fiecare copil.

Asociația a suplimentat şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 80 de copii şi adolescenți cu autism, cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Anul acesta asociația susține parțial terapia pentru 21 de copii și integral terapia a 3 copii care cresc în medii vulnerabile.

Cu ajutorul voluntarilor și donațiilor, am putut renova și echipa centrul și am redeschis (după o perioadă de 3 luni în care am fost nevoiți să oferim servicii de terapie online și apoi să trimitem terapeuții la domiciliul copiilor), oferind în continuare o terapie integrală copiilor înscriși.

Toată activitatea asociației se desfășoară din bunătatea și dăruirea comunității.

Am pornit în luna august proiectul  „Copii speciali pentru copii speciali” – oferind posibilitatea copiilor talentați de a deveni ambasadori ai copiilor cu autism. Proiectul sprijină continuarea terapiei copiilor cu autism din centrul nostru și încurajează copiii talentati să devină ambasadori ai copiilor cu autism. Urmărim prin acest proiect să promovăm voluntariatul, implicarea copiilor, dar și acceptara și integrarea în comunitate a copiilor cu dizabilitati. Copiii cu autism pot fi, de asemenea, prezenți la evenimente – beneficiind de ore de terapie prin artă, ore de destindere și relaxare. Dubla interacțiune este benefică pentru ambele grupuri de copii.

În cadrul acestui proiect, am organizat până acum două evenimente: „Seara micilor pianisti”, Gradina Monteoru, 11august 2020 și „Serata la Palat”, Palatul Mogosoaia, 29 august 2020 . Îi invităm pe toții copiii talentați să se alăture proiectului nostru.

O dată cu acest proiect am deschis și un magazin online: Buticul cu minuni – un loc cu mici minuni oferite de către copiii talentați. Produsele postate în Buticul cu minuni pot fi cumpărate în schimbul unei donații pentru terapia copiilor cu autism din centrul Asociației, pentru a face astfel alte minuni mai mari pentru acești copii. Îi invităm pe toti copiii talentati care vor să doneze o lucrare la Buticul cu minuni, promovându-le lucrările și vorbind în același timp lumii despre talentul lor.

În luna septembrie am deschis și un atelier de sacoșe pentru voluntari. Am primit în dar un material textil, care a devenit sacoșe cu dăruirea unor croitorași viteji și sufletiști. Am invitat pictori și pictorițe, mici și mari, să împodobească sacoșele noastre, inspirați de începutul de toamnă. Sacoșele vor trece prin votul publicului, iar autorul celei mai îndrăgite sacoșe va fi răsplătit cu o ședință foto în atelierul fotografului Dinu Savopol (https://www.dinusavopol.com/).

Sacoșele vor fi apoi expuse de asemenea în „Buticul cu minuni”, așteptându-și proprietarii, în schimbul unei donații pentru terapia copiilor din centru. Primim în continuare și alti croitorași viteji și sufletiși și invităm pictorii mari și mici care vor să participe la proiectul nostru (până la sfârșitul lunii octombrie).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.