Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Citinerary: viziteaza orase prin localnici!

0

Proiectul Citinerary: Un Oras Construit din Oameni

Citinerary a fost fondat de Robin Cox in Amsterdam la sfarsitul lui 2012 dupa ce s-a observat ca foarte multi turisti nu stiu ce sa exploreze pe durata sederii lor. Unde sunt petrecerile, ce mancare sa mananc, care sunt cartierele preferate de localnici?

Ne-am dat seama ca este foarte important contextual social, ca ghidurile turistice sunt demodate, iar localnicii traiesc prin evenimente, nu prin locuri, si calatoritul social a devenit un trend. Un moment perfect pentru a schimba experienta unui oras.

A City Made By People / Un Oras Construit din Oameni

Am decis nu numai sa organizam intalniri (meet & greets) intre localnici si calatori, ci si sa impartasim continut plin de inspiratie prin corespondenti despre viata urbana si cultura. Localnicii sunt cei care stiu ce se intampla acum si cum evolueaza orasul. Ei sunt cei care construiesc orasul in care traiesc.

Citinerary este un serviciu cultural care mapeaza orase si unde te invitam sa explorezi orase prin localnicii lor.

CT_Bucharest_CityLife

 

Un Jurnal plin de povesti urbane

Corespondentii sunt entuziasti ai orasului si pururi curiosi. Ei stiu tot ce se intampla si tot ce se va intampla. Prin texte scrise, fotografii sau video, ei construiesc un profil al orasului si impartasesc descoperirile lor online in Jurnalul nostru.

Intalneste-te cu un localnic!

La o cafea, o plimbare in parc sau pe bicicleta, turistul va descoperi o bucatica din viata localnicului – cum traiesc, ce le place, cum ajung dintr-o parte in cealalta a orasului si care sunt locurile lor preferate. Un schimb de cultura si lifestyle.

Cum functioneaza?

Viziteaza situl Citinerary, uita-te prin profilurile localnicilor si exploreaza experientele turistilor. Doresti sa vizitezi unul dintre orase? Inregistreaza-te in formularul de “meet & greet” si iti vom face “matching” cu localnicul cel mai potrivit in functie de ce aspecte doresti sa descoperi.

Doresti sa explorezi cultura culinara? Iti vom face “matching” cu un localnic pasionat de gastronomie. Vrei sa inveti mai mult despre fashion? Iti vom face “matching” cu un localnic pasionat de fashion.

Odata cu “matching-ul”, vom trimite un itinerariu cu detalii si informatii despre locul si ora de intalnire cu localnicul.

Bine ati venit in Bucuresti!

Dupa Amsterdam, Oslo, Rotterdam a venit momentul sa ne extindem si in alte orase. In orase care se dezvolta continuu, si unde nevoia de localnici pentru a descoperi orasul este cruciala.

De ce Bucuresti? Am gasit localnici entuziasmati care abia asteapta sa impartaseasca dragostea lor pentru Bucuresti.

Suntem mandri sa va prezentam localnicii si corespondentii nostri: Alexa, Ioana, Theo, Alex and Ioana

Lansare: 3 Iunie 2014

http://bucharest.citinerary.net

Bucharest = A City Made By People

CT_Bucharest_Terrace

Website  http://citinerary.net/
Journal  http://acitymadebypeople.com/
Citinerary Bucharest  http://bucharest.citinerary.net/

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.