Proiectul Citinerary: viziteaza orase prin localnici!

0

Proiectul Citinerary: Un Oras Construit din Oameni

Citinerary a fost fondat de Robin Cox in Amsterdam la sfarsitul lui 2012 dupa ce s-a observat ca foarte multi turisti nu stiu ce sa exploreze pe durata sederii lor. Unde sunt petrecerile, ce mancare sa mananc, care sunt cartierele preferate de localnici?

Ne-am dat seama ca este foarte important contextual social, ca ghidurile turistice sunt demodate, iar localnicii traiesc prin evenimente, nu prin locuri, si calatoritul social a devenit un trend. Un moment perfect pentru a schimba experienta unui oras.

A City Made By People / Un Oras Construit din Oameni

Am decis nu numai sa organizam intalniri (meet & greets) intre localnici si calatori, ci si sa impartasim continut plin de inspiratie prin corespondenti despre viata urbana si cultura. Localnicii sunt cei care stiu ce se intampla acum si cum evolueaza orasul. Ei sunt cei care construiesc orasul in care traiesc.

Citinerary este un serviciu cultural care mapeaza orase si unde te invitam sa explorezi orase prin localnicii lor.

CT_Bucharest_CityLife

 

Un Jurnal plin de povesti urbane

Corespondentii sunt entuziasti ai orasului si pururi curiosi. Ei stiu tot ce se intampla si tot ce se va intampla. Prin texte scrise, fotografii sau video, ei construiesc un profil al orasului si impartasesc descoperirile lor online in Jurnalul nostru.

Intalneste-te cu un localnic!

La o cafea, o plimbare in parc sau pe bicicleta, turistul va descoperi o bucatica din viata localnicului – cum traiesc, ce le place, cum ajung dintr-o parte in cealalta a orasului si care sunt locurile lor preferate. Un schimb de cultura si lifestyle.

Cum functioneaza?

Viziteaza situl Citinerary, uita-te prin profilurile localnicilor si exploreaza experientele turistilor. Doresti sa vizitezi unul dintre orase? Inregistreaza-te in formularul de “meet & greet” si iti vom face “matching” cu localnicul cel mai potrivit in functie de ce aspecte doresti sa descoperi.

Doresti sa explorezi cultura culinara? Iti vom face “matching” cu un localnic pasionat de gastronomie. Vrei sa inveti mai mult despre fashion? Iti vom face “matching” cu un localnic pasionat de fashion.

Odata cu “matching-ul”, vom trimite un itinerariu cu detalii si informatii despre locul si ora de intalnire cu localnicul.

Bine ati venit in Bucuresti!

Dupa Amsterdam, Oslo, Rotterdam a venit momentul sa ne extindem si in alte orase. In orase care se dezvolta continuu, si unde nevoia de localnici pentru a descoperi orasul este cruciala.

De ce Bucuresti? Am gasit localnici entuziasmati care abia asteapta sa impartaseasca dragostea lor pentru Bucuresti.

Suntem mandri sa va prezentam localnicii si corespondentii nostri: Alexa, Ioana, Theo, Alex and Ioana

Lansare: 3 Iunie 2014

http://bucharest.citinerary.net

Bucharest = A City Made By People

CT_Bucharest_Terrace

Website  http://citinerary.net/
Journal  http://acitymadebypeople.com/
Citinerary Bucharest  http://bucharest.citinerary.net/

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează