Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROIECTUL CARAVANA TIC, LA FINAL

0

Proiectul Caravana TIC, organizat de Teatrul Ion Creangă, a ajuns la final. Derulat în perioada mai 2015 – ianuarie 2016, proiectul s-a adresat copiilor din mediul rural, cu precădere celor care provin din familii cu posibilități materiale reduse, cu scopul de a facilita accesul acestora la teatru.

Caravana TIC _ 3

În contextul în care pentru o bună parte din tinerii beneficiari – elevi în ciclul primar – vizionarea unui spectacol de teatru a constituit o premieră, proiectul a urmărit totodată să îi familiarizeze pe copii cu o serie de noțiuni introductive despre artele spectacolului și despre activitatea personalului artistic și tehnic care contribuie la realizarea unei producții.

Pe durata celor 9 luni de zile Teatrul Ion Creangă a organizat 16 deplasări sau caravane, la care au luat parte 782 de copii și adulți – cadre didactice, părinți și asistenți maternali. Cele 16 grupuri de beneficiari, selectate din 11 școli și grădinițe din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași, au fost invitate să urmărească producții din repertoriul Teatrului (Crăiasa zăpezii, Noddy, Insula misterioasă, Spaima zmeilor, Inimă rece și Cartierul poveștilor) și să participe la atelierele interactive de teatru și de introducere în artele spectacolului coordonate de actrița Claudia Revnic.

Caravana TIC _ 2

Participanți: Liceul Tehnologic nr. 1 Comana, jud. Giurgiu; Parohia „Sfinții Voievozi”, Clejani, jud. Giurgiu; Școala gimnazială Stoenești – Florești, jud. Giurgiu; Școala Gimnazială nr. 1 Plătărești, jud. Călărași; Școala Gimnazială nr. 1 Fundeni, jud. Călărași; Școala Gimnazială nr. 2, Jilava, jud. Ilfov; Grădinița nr. 1 Ștefăneștii de Jos, jud. Ilfov; Școala Gimnazială nr. 1, Glina, jud. Ilfov;  Școala Gimnazială Gheorghe Corneliu, Domnești, jud. Ilfov; Școala Gimnazială nr. 1, 1 Decembrie, jud. Ilfov; Școala Gimnazială nr. 1, Adunații Copăceni, jud. Ilfov. 

Proiectul Caravana TIC s-a derulat cu sprijinul Kaufland România, sponsorizarea acordată Teatrului acoperind costurile pentru transportul grupurilor, asigurarea recuzitei pentru ateliere și realizarea de rechizite și materiale personalizate pentru participanți.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.