Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Bugetarii Veseli

0

Ideea “Bugetarii veseli” a pornit in urma unui curs livrat catre functionarii publici de la Taxe si impozite, sectorul 1 Bucuresti”, ne spune Alina Andrei initiatorul proiectului Bugetarii Veseli.

Mai intai am creat un fun club pe facebook , in ideea dezvoltarii unei comunitati a bugetarilor din Romania, in care ei sa interactioneze si sa schimbe pareri, pentru ca mai apoi comunitatea sa devina posibila si in “lumea reala”.

Poate va intrebati de ce avem acest interes pentru sistemul public, unde nimic nu poate fi aparent schimbat. Daca nu i-as fi cunoscut pe bugetari si in spatele ghiseului, si nu as fi vazut in ei dorinta de schimbare si crearea unei comunitati, nici eu nu as fi actionat acum. Dar iata ca i-am cunoscut si imi sunt si dragi. Sunt oameni ca si noi care cred in schimbare si care vor sa se dezvolte atat personal cat si sa-si imbunatateasca competentele la locul de munca.

bugetari_logo_1Scopul Asociatiei Bugetarii veseli este de a livra cursuri de dezvoltare personala si profesionala pentru angajatii in sectorul public, cat si de imbunatatirea conditiilor de munca in acest sistem.

Urmarim dezvoltarea programelor speciale de pregătire a angajatilor in sectorul public cu accent pe competenţă în domeniile pe care le acoperă, cat si pe dezvoltare personala. Vrem sa facem posibila deschiderea unor canale de comunicare între angajatii din sectorul public şi contribuabili, cat si schimburi de experienta intre sectorul public si sectorul privat.

Primul proiect Bugetarii veseli va avea loc in perioada 27 Februarie – 2 Mai 2013 in Scoala Ferdinand din Bucuresti, unde timp de 2 luni, se va derula initiativa: “Dezvoltare personala la tine in scoala”.

O data pe saptamana, 22 de cadre didactice vor avea parte de cursuri non-formale care ii vor ajuta atat in dezvoltarea lor personala cat si a competentelor la locul de munca.


curs formator accendo training alina andrei (149)

In urma unei analize de training am decis impreuna cu doamna directoare Violeta Dascalu sa abordam urmatoarele teme: rolul formatorului in educatie, diversitate culturala, creativitate si improvizatie, managementul timpului si al stresului, comunicare.

Ne dorim ca aceasta initiativa sa fie una de viitor, care sa schimbe lucrurile in sistemul public din Romania. Vrem sa aducem un echilibru intre sistemul public si sistemul privat, si sa creem locuri de munca pentru cei pasionati de educatie, de administratie publica, de medicina si tot ce inseamna sector public. Vrem sa pastram in tara si sa motivam oamenii de calitate si talentati in toate ariile din sectorul public in Romania!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.