Proiecțiile Docuart, 3 august: Brâncuși, de Cornel Mihalache @ Cinema Muzeul Țăranului, cu intrare liberă + Q & A

0

Următoarea proiecție programată în cadrul evenimentului Proiecțiile Docuart este filmul documentar „Brâncuși” (1996), care va putea fi vizionat luni, 3 august, de la ora 19:00 la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Cornel Mihalache semnează proiecția cu numărul 6 din cadrul celei mai recente inițiative Docuart. „Brâncuși” este un documentar de artă care urmărește firul cronologic al celor mai importante momente din viața artistului român, folosindu-se de amintirile existenței sale: fotografii, notițe, locuri.

Proiectie_brancusi

Criticul Mircea Dumitrescu afirmă într-una din lucrările sale că tonul filmului că este unul „familiar, prietenos, dar plin de respect, cu un umor cald, de o generoasă ironie.” Proiecția va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri cu publicul, care îl va avea protagonist pe realizatorul filmului.

„Filmul se bazează pe un text real documentar, lucruri nu «spuse» de Brâncuşi, deci neatestate ştiinţific, ci scrise, notiţe rămase la prieteni sau în custodia legatarilor testamentari. Toate fotografiile folosite în film îi aparţin marelui sculptor. Iar locurile de filmare sunt cele atinse de trecerea lui Brâncuşi, sau a operelor sale: satul natal Hobiţa, biserica Cişmeaua Mavrogheni din Bucureşti, în corul căreia a cântat, biserica română din Paris, unde a fost paracliser în primii ani, restaurantul Chartier unde a spălat pahare să se poată întreţine, Place Dauphine 19, unde a locuit la mansardă, Montparnasse 54, locul unde a fost atelierul din Impasse Ronsin 11…” spune Cornel Mihalache.   

Proiecțiile Docuart este un eveniment inițiat de asociația omonimă, care aduce film documentar românesc la Cinema Muzeul Țăranului. Proiectul a debutat în luna iunie a acestui an și dorește să încurajeze consumul pentru acest gen cinematografic, având intrare liberă pentru cinefili.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.