Proiecții de film la ICR, în deschiderea Conferinței de Studii Românești

0

Society for Romanian Studies, Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universității Bucureşti Institutul Cultural Român și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative vă invită marți, 16 iunie 2015, ora 16.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) la proiecții de film și dezbatere în deschiderea Conferinței de Studii Românești, ediția a VII-

ora 16.00 – documentarul Searching for Maxy (În căutarea lui Maxy), regia Lee Dragu

ora 17.30 – lungmetrajul Poarta Albă, regia Nicolae Mărgineanu

unnamed

Proiecția filmelor va fi urmată de discuții cu publicul, moderate de prof. univ. Irina Livezeanu (Universitatea din Pittsburgh). Regizorul Nicolae Mărgineanu va fi prezent pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Documentarul dedicat artistului român M.H. Maxy (1895-1971) este realizat de strănepotul său, Lee Dragu. Filmul porneşte pe urmele lui Maxy prin Berlin, unde acesta era, în 1922, elev al şcolii lui Arthur Segal, până la proiectul de construire a unui Muzeu Bauhaus în Dessau. Lee Dragu este absolvent al Facultăţii de film din cadrul Universităţii Iowa și lucrează în domeniul industriei americane de film de 35 de ani.

Lungmetrajul Poarta Albă, realizat de Nicolae Mărgineanu în 2014, prezintă experința a doi tineri care ajung, în anii ’50, într-un loc de unde nu există  cale de întoarcere: Poarta Albă, unul dintre lagărele de muncă forţată de-a lungul canalului Dunăre-Marea Neagră. În faţa lor se deschide o lume dramatică a torturii şi umilinţelor fără sfârşit. Printre deţinuţi se numără profesori, avocaţi, poeţi, filosofi, ţărani, artişti, oameni de ştiinţă. Filmul este inspirat din cartea lui Adrian Oprescu, Vărul Alexandru.

În perioada 16-19 iunie 2015, va avea loc la București cea de-a VII-a ediție a Conferinței de Studii Românești, eveniment organizat de Societatea de Studii Românești (SRS – Society for Romanian Studies) și Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universității Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.

Având tema „Linking Past, Present and Future”, conferința marchează împlinirea a 25 de ani de la schimbările de regim petrecute în România şi Republica Moldova și este găzduită de Facultatea de Ştiinţe Politice (Str. Spiru Haret nr. 8), reunindpeste 300 de participanţi din SUA, Marea Britanie, Ungaria, Elveţia, Danemarca, Canada, Austria, Franţa, Italia, Germania, Israel, Serbia, Olanda, Belgia, Irlanda, Cehia, China, Finlanda, Hong Kong, Suedia, Republica Moldova şi România.

Detalii: www.icr.ro/conferinta_studii_romanesti

https://www.facebook.com/events/637539756382680/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează