Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectii de film gratuite pentru liceeni in luna mai

0

Cinema în luna mai pentru liceeni.

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

Biblioteca Nationala

Asociația Culturală Macondo, organizatoarea proiectului publică programul proiecțiilor de film din luna mai, la care liceenii din București au acces liber pe baza carnetului de elev. Vizionările au loc în centrele culturale de renume din capitală: Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Instituto Cervantes Bucarest, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Elvira Popescu – și sunt urmate de dezbateri cu specialiști din lumea filmului.

Criticii de film Florin Barbu, Ileana Bârsan, actrița Carmen Lopăzan, dar și invitați speciali precum Anca Ghinea, Creative Manager Intuitext sau Delia Lungu, psiholog SuntParinte.ro, îi așteaptă pe liceeni pentru a viziona filme care îi provoacă să vadă cinematografia în altă lumină. Io e Te, ultimul film în regia lui Bernardo Bertoluci, s-a bucurat de aprecierile elevilor alături de comedia canadiană Starbuck, care i-a făcut să aplaude la finalul evenimentelor. Liceenii cinefili vor viziona în această lună și filme de debut precum Fata pe care am cunoscut-o pe 14 iulie și filme cu tematici sociale complexe precum Incendii și El Bola. Programul pregătit include și animații precum Arrugas și Ziua ciorilor pentru a oferi o paletă diversificată de genuri cinematografice de artă.

Puteți vedea mai multe dintre reacțiile acestora pe pagina de facebook pe care Cinema-Edu desfășoară concursul „Do you speak Cinema?”, unde fotografiile și textele elevilor oferă re-interpretări ale peliculelor vizionate în limbajul comun oferit de filmele inedite. Concursul promite premii oferite de ECDL, Avon sau English Examining Centre, dar și bilete gratuite pe film. Mai multe despre concurs și regulament, aici, pe site-ul proiectului și aici, pe pagina de Facebook dedicată concursului.

Invitația la film oferită de Asociația Culturală Macondo rămâne valabilă pentru luna mai, conform următorului program (Bucuresti):

Institutul Italian de Cultură « Vito Grasso »

5.05- ora 10:00,filmul Incendii- Florin Barbu

12.05- ora 14:00,filmul Starbuck

19.05- ora 10:00,filmul Starbuck

26.05- ora 14:00,filmul Io e te

Institutul Cervantes

6.05- ora 10:00,filmul Arrugas

13.05- ora 14:00,filmul Arrugas

20.05- ora 10:00, filmul El Bola

Noul Cinematograf al Regizorului Român

8.05- ora 10:00, Starbuck. Florin Barbu,

15.05- ora 13:00, Incendii

22.05- ora 10:00, Les 400 Coups

29.05- ora 14:00, Les Parapluies de Cherbourg

Biblioteca Națională

7.05- ora 10:00, Incendii- Ileana Bîrsan

14.05- ora 10:00, El Bola- Anca Ghinea Creative Manager Intuitext

21.05- ora 10:00, El Bola- Delia Lungu, psiholog SuntParinte.ro

Cinema Elvira Popescu

6.05- de la ora 10:00. Filmul La Fille du 14 juillet. Ileana Bîrsan

13.05- de la ora 10 :00. Filmul Le jour des corneilles. Florin Barbu

20.05.- de la ora 10 :00. Le jour des corneilles. Florin Barbu

Accesul la proiecțiile de film este gratuit  in baza carnetului de elev!

Alte localităţi participante în proiect, pentru perioada februarie – iunie 2014: Toplita, Corabia, Caracal, Moinesti, Moreni, Targoviste, Slobozia. Giurgiu, Ardud, Slatina.

Parteneri: Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Instituto Cervantes Bucarest, Institutul Italian de Cultură „ Vito Grasso”, Biblioteca Națională a României, Institutul Francez al României, Cinema Slatina, Casa Studenţilor Timişoara, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Cercul Militar National, Tangaj Dance,  Love Plus, ECDL, European Examinations Centre (EEC).

Parteneri media: Kiss Fm, Ring, ROL.ro, Academia Caţavencu, Decât o Revistă, Ziarul Metropolis, Film Reporter, BRAVO, BRAVO GIRL, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, All About Romanian Cinema, Societatesicultura.ro, didactic.ro, suntparinte.ro,  AmDoar18Ani.ro, Pelicula Culturală, Revista Cultura, Koolhunt, MemoPlus.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.