Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectie si dezbatere: Romania – impotriva plagilor vremii

0

Pe 14 aprilie de la 19.30 la Cinema Elvira Popescu din București, REPER21 împreună cu Institutul Francez vă invită la proiecția documentarului ‘‘România – împotriva plăgilor vremii‘‘ (‘‘La Roumanie – contre les fléaux du temps‘‘).

Filmul este realizat de Thomas Raguet (2014) și documentează în premieră o serie de probleme din România care vor fi generate de schimbările climatice. Conform statisticilor ONU, țara noastră este una dintre ­ariile cele mai expuse riscurilor naturale și schimbarilor climatice.

Afis-Atmosfere mic

Proiecția va fi urmată de o dezbatere pe tematica schimbărilor climatice și a impactului acestora la nivel global și național, precum și a soluțiilor oferite de paradigma dezvoltării durabile. Dezbaterea îi va avea ca invitați pe Roxana Bojariu (climatolog la Administrația Națională de Meteorologie), Bogdan Gioară (președinte REPER21) și Lavinia Andrei (președinte Fundația Terra Millenium III) și va fi moderată de Ana-Maria Pălăduș (vice-președinte REPER21).

‘‘România – împotriva plăgilor vremii‘‘ reprezintă prima proiecție din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!”, organizat de REPER21 și Institutul Francez (Coordonator: Lorraine Creusot) desfășurat pe parcursul întregului an în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța.

Următoarea proiecție (‘‘Nevoia de a încetini‘‘ – ‘‘Le temps de ralentir‘‘) va avea loc pe 26 mai 2015 de la 19.00 în prezența regizorului Philippe Borrel și a lui Ionuț Bădică, președinte al asociației ‘‘Romania în tranzitie‘‘.

Intrarea la proiecțiile din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!” este gratuită. Toate proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

Vă așteptăm la film!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.