Proiecție de film și dezbatere despre explorarea și exploatarea gazelor de șist

0

Asociația Vira vă invită miercuri, 18 iunie, la proiecție de film și dezbatere.

Proiecțiile vor însuma secvențe din documentarul work-in-progress „Ia mâna de pe șist” regizat de Matei Budeș si produs de ViraFilms, dar și fragmente filmate în Pădurea Amazoniană  în primăvara anului 2014, imagini ce surprind dezastrul ecologic cauzat de în Ecuador.

Materiale video proiectate prezintă scene din realitatea conturată în jurul explorării si exploatării gazelor de șist: campanii de informare, proteste, dezbateri, investigații, evoluția discursului public. Cum se activează societatea civilă când Statul o ignoră?

Evenimentul are loc miercuri, 18 iunie, ora 19.00, la Bucuresti – Dianei 4 (Strada Dianei nr.4 – demisol). Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/events/474186642715595.

10364076_640741972661818_3340214626117405764_n

Evenimentul este organizat de Asociația Vira în cadrul proiectului „Comunități Active de Mediu”, un proiect derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis co-finanțat de Elveția prin intermediul Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europe extinse.

Asociația Vira este o organizaţie nonguvernamentală cu profil cultural înfiintată la Bârlad în anul 2006. Începand cu ianuarie 2012, Asociaţia Vira s-a implicat în proiecte ce au ca scop informarea, stimularea participării şi responsabilizării civice în problema explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică pe teritoriul României, în special în zona judetului Vaslui.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează