Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecție de film și dezbatere despre explorarea și exploatarea gazelor de șist

0

Asociația Vira vă invită miercuri, 18 iunie, la proiecție de film și dezbatere.

Proiecțiile vor însuma secvențe din documentarul work-in-progress „Ia mâna de pe șist” regizat de Matei Budeș si produs de ViraFilms, dar și fragmente filmate în Pădurea Amazoniană  în primăvara anului 2014, imagini ce surprind dezastrul ecologic cauzat de în Ecuador.

Materiale video proiectate prezintă scene din realitatea conturată în jurul explorării si exploatării gazelor de șist: campanii de informare, proteste, dezbateri, investigații, evoluția discursului public. Cum se activează societatea civilă când Statul o ignoră?

Evenimentul are loc miercuri, 18 iunie, ora 19.00, la Bucuresti – Dianei 4 (Strada Dianei nr.4 – demisol). Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/events/474186642715595.

10364076_640741972661818_3340214626117405764_n

Evenimentul este organizat de Asociația Vira în cadrul proiectului „Comunități Active de Mediu”, un proiect derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis co-finanțat de Elveția prin intermediul Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europe extinse.

Asociația Vira este o organizaţie nonguvernamentală cu profil cultural înfiintată la Bârlad în anul 2006. Începand cu ianuarie 2012, Asociaţia Vira s-a implicat în proiecte ce au ca scop informarea, stimularea participării şi responsabilizării civice în problema explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică pe teritoriul României, în special în zona judetului Vaslui.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.