Proiectie de film: Playtime cu asociatia lui Ivan Patzaichin la Biblioteca Nationala / 2 noiembrie 2012

0

Proiectie de film: Playtime (r: Jacques Tati, 1967)

VINERI, 2 NOIEMBRIE 2012, ora 19.30, Biblioteca Nationala (Bd. Unirii 22), sala de conferinte de la demisol (aripa dinspre Dambovita)

(intrarea libera)

Considerata a fi capodopera lui Tati, Playtime prezinta viziunea sa asupra lumii moderniste  –  o lume sterila, dezumanizata, dar in acelasi timp de o frumusete stranie. Regizat pe un imens platou de filmare, Playtime constituie intalnirea comediei cu comentariul critic. Distopiile orasului modern se citesc in iritatiile, defectele si absurdul situatiilor. Playtime propune intr-o maniera euforica  o forma de re-angajament cu spatiul public, sugerand modalitati alternative de a privi si a gasi conexiuni.

Nascut in 1908, Jacques Tati (Jacques Tatischeff ) reuseste sa reinventeze arta comediei cinematografice. Filmele lui Tati constau din gaguri elaborate, coreografii vizuale si efecte sonore integrate cu grija. In aproape toate filmele sale, Tati joaca rolul personajul „domnul Hulot”, reprezentat de pelerina sa de ploaie, umbrela si pipa. Tati introduce in filmele sale observatii fine asupra ipocriziei sociale, consumism agresiv, si instrainarea cauzata de tehnologie. Filmografie (selectie): Vacantele domnului Hulot (1953), Unchiul meu (1958), Trafic (1971), Parada (1974).

 

Proiectia de film de maine seara este parte din programul de evenimente si interventii urbane temporare al Asociatiei “Ivan Patzaichin -Mila 23” CONECTEAZA-TE LA NATURA. Strategii de recucerire a urbanitatii (PLUG to NATURE), organizat in perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2012 la Biblioteca Naționala a Romaniei.

Detalii pe www.rowmania.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează