Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectie de film: Playtime cu asociatia lui Ivan Patzaichin la Biblioteca Nationala / 2 noiembrie 2012

0

Proiectie de film: Playtime (r: Jacques Tati, 1967)

VINERI, 2 NOIEMBRIE 2012, ora 19.30, Biblioteca Nationala (Bd. Unirii 22), sala de conferinte de la demisol (aripa dinspre Dambovita)

(intrarea libera)

Considerata a fi capodopera lui Tati, Playtime prezinta viziunea sa asupra lumii moderniste  –  o lume sterila, dezumanizata, dar in acelasi timp de o frumusete stranie. Regizat pe un imens platou de filmare, Playtime constituie intalnirea comediei cu comentariul critic. Distopiile orasului modern se citesc in iritatiile, defectele si absurdul situatiilor. Playtime propune intr-o maniera euforica  o forma de re-angajament cu spatiul public, sugerand modalitati alternative de a privi si a gasi conexiuni.

Nascut in 1908, Jacques Tati (Jacques Tatischeff ) reuseste sa reinventeze arta comediei cinematografice. Filmele lui Tati constau din gaguri elaborate, coreografii vizuale si efecte sonore integrate cu grija. In aproape toate filmele sale, Tati joaca rolul personajul „domnul Hulot”, reprezentat de pelerina sa de ploaie, umbrela si pipa. Tati introduce in filmele sale observatii fine asupra ipocriziei sociale, consumism agresiv, si instrainarea cauzata de tehnologie. Filmografie (selectie): Vacantele domnului Hulot (1953), Unchiul meu (1958), Trafic (1971), Parada (1974).

 

Proiectia de film de maine seara este parte din programul de evenimente si interventii urbane temporare al Asociatiei “Ivan Patzaichin -Mila 23” CONECTEAZA-TE LA NATURA. Strategii de recucerire a urbanitatii (PLUG to NATURE), organizat in perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2012 la Biblioteca Naționala a Romaniei.

Detalii pe www.rowmania.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.