Proiectia speciala a filmului documentar Scoala Noastra in cadrul Festivalului One World Romania

0

Maine, 14 martie 2012, de la ora 18:00, la Muzeul Taranului Roman, in cadrul Festivalului One World Romania poti sa vezi proiectia speciala  filmului documentar Scoala Noastra.

Scoala Noastra documenteaza una dintre cele mai urgente si complexe probleme cu care se confrunta nu doar Romania, ci Europa intreaga: Integrarea romilor. Alin, Beni si Dana, trei copii romi dintr-un mic orasel maramuresean, participa la una din primele initiative de desegregare scolara din Romania. Pe durata a patru ani, Scoala Noastra urmareste indeaproape, cu empatie dar si luciditate, un proces inexorabil care culmineaza intr-un final neasteptat si revoltator. Atingand teme ca prejudecatile institutionalizate, cercul vicios al saraciei, si dificultatile din invatamant, filmul este o emotionanta poveste dulce-amaruie despre traditie si progres, si o meditatie despre ce inseama! o sansa la un viitor mai bun pentru noi toti.

Lansat in primavara lui 2011 si proaspat nominalizat la Premiile Gopo, acest film a fost selectat pana acum in 40 de festivaluri din patru continente, a fost nominalizat pentru premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar est-european, si a primit Marele Premiu al Juriului la SilverDocs, cel mai mare festival de film documentar din Statele Unite. Scoala Noastra a fost proiectat in Congresul SUA si la Organizatia pentru Cooperare si Securitate in Europa, si urmeaza sa fie aratat anul acesta in Parlamentul European si in fata autoritatilor din mai multe tari participante la Deceniul de Incluziune a Romilor.

Produs & Regizat de MONA NICOARA

Co-Producator & Co-Regizor MIRUNA COCA-COZMA

Producator Executiv JULIE GOLDMAN

Regizor de Imagine OVIDIU MARGINEAN

Montaj ERIN CASPER

Coordonator de Montaj JONATHAN OPPENHEIM

Compozitor SASHA GORDON

Muzica Aditionala GOGOL BORDELLO

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează