Proiectia speciala a filmului documentar Scoala Noastra in cadrul Festivalului One World Romania

0

Maine, 14 martie 2012, de la ora 18:00, la Muzeul Taranului Roman, in cadrul Festivalului One World Romania poti sa vezi proiectia speciala  filmului documentar Scoala Noastra.

Scoala Noastra documenteaza una dintre cele mai urgente si complexe probleme cu care se confrunta nu doar Romania, ci Europa intreaga: Integrarea romilor. Alin, Beni si Dana, trei copii romi dintr-un mic orasel maramuresean, participa la una din primele initiative de desegregare scolara din Romania. Pe durata a patru ani, Scoala Noastra urmareste indeaproape, cu empatie dar si luciditate, un proces inexorabil care culmineaza intr-un final neasteptat si revoltator. Atingand teme ca prejudecatile institutionalizate, cercul vicios al saraciei, si dificultatile din invatamant, filmul este o emotionanta poveste dulce-amaruie despre traditie si progres, si o meditatie despre ce inseama! o sansa la un viitor mai bun pentru noi toti.

Lansat in primavara lui 2011 si proaspat nominalizat la Premiile Gopo, acest film a fost selectat pana acum in 40 de festivaluri din patru continente, a fost nominalizat pentru premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar est-european, si a primit Marele Premiu al Juriului la SilverDocs, cel mai mare festival de film documentar din Statele Unite. Scoala Noastra a fost proiectat in Congresul SUA si la Organizatia pentru Cooperare si Securitate in Europa, si urmeaza sa fie aratat anul acesta in Parlamentul European si in fata autoritatilor din mai multe tari participante la Deceniul de Incluziune a Romilor.

Produs & Regizat de MONA NICOARA

Co-Producator & Co-Regizor MIRUNA COCA-COZMA

Producator Executiv JULIE GOLDMAN

Regizor de Imagine OVIDIU MARGINEAN

Montaj ERIN CASPER

Coordonator de Montaj JONATHAN OPPENHEIM

Compozitor SASHA GORDON

Muzica Aditionala GOGOL BORDELLO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.