Proiecţia filmului documentar “Ion” de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

0

De Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, British Council vă invită să descoperiți experienţa unui nevăzător român la proiecţia filmului documentar “Ion” 

British-CouncilBritish Council, în colaboare cu fundația „Light into Europe”, vă invită marți, 3 decembrie 2013, la vizionarea documentarului „Ion”, în regia lui Olivier Magis. Proiecția începe la ora 20.00, la sediul bibliotecii British Council, din Calea Dorobanților numărul 14 (Bucuresti), iar intrarea este liberă.

3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, iar în semn de solidaritate cu acestea, British Council vă așteaptă la proiecția filmului documentar „Ion” care spune povestea unui cuplu român de nevăzători care au fost nevoiți să emigreze, împreună cu copilul lor, în urma unor ameninţări primite în timpul regimului comunist.

Filmul relatează circumstanțele în care un român născut în perioada dictaturii comuniste, rămas fără vedere din cauza unui accident, refugiat politic, ajunge să lucreze pentru poliția din Belgia.

„În timpul primului meu interviu cu Ion, am fost înconjurați de poliție, tocmai pentru a se asigura că nu va dezvălui informații confidențiale. Nu avea voie, de exemplu, să îmi dea detalii despre tehnicile folosite în ascultarea infractorilor. Cum Ion este un nume românesc, am fost intrigat, așa că am schimbat încet discuția înspre viața lui.”- declară regizorul Olivier Magis pentru site-ul belgian cinergie.be.

Poliția belgiană angajează persoane cu dizabilități vizuale pentru capacitățile lor auditive extraordinare. Filmul a fost lansat în 2013 și a fost prezentat la festivale internaționale de renume precum: „Millenium International Film Festival”, „Astra Film Festival” sau „Balkan Trafik! Festival”.

Conform World Health Organization, aproximativ 285 de milioane de oameni au dizabilități vizuale, dintre care 39 de milioane sunt nevăzători. Susținerea egalității de șanse și a diversității în toate formele sale sunt două dintre obiectivele pricipale ale British Council. Astfel, prin parteneriatul cu fundația Light into Europe, dar și prin proiecția documentarului „Ion”, British Council urmărește creșterea nivelului de conștientizare și înțelegere a dizabilităților senzoriale de către publicul larg și încurajarea persoanelor cu dizabilități de a participa activ în viața culturală a comunității.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează