Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecţia filmului documentar “Ion” de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

0

De Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, British Council vă invită să descoperiți experienţa unui nevăzător român la proiecţia filmului documentar “Ion” 

British-CouncilBritish Council, în colaboare cu fundația „Light into Europe”, vă invită marți, 3 decembrie 2013, la vizionarea documentarului „Ion”, în regia lui Olivier Magis. Proiecția începe la ora 20.00, la sediul bibliotecii British Council, din Calea Dorobanților numărul 14 (Bucuresti), iar intrarea este liberă.

3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, iar în semn de solidaritate cu acestea, British Council vă așteaptă la proiecția filmului documentar „Ion” care spune povestea unui cuplu român de nevăzători care au fost nevoiți să emigreze, împreună cu copilul lor, în urma unor ameninţări primite în timpul regimului comunist.

Filmul relatează circumstanțele în care un român născut în perioada dictaturii comuniste, rămas fără vedere din cauza unui accident, refugiat politic, ajunge să lucreze pentru poliția din Belgia.

„În timpul primului meu interviu cu Ion, am fost înconjurați de poliție, tocmai pentru a se asigura că nu va dezvălui informații confidențiale. Nu avea voie, de exemplu, să îmi dea detalii despre tehnicile folosite în ascultarea infractorilor. Cum Ion este un nume românesc, am fost intrigat, așa că am schimbat încet discuția înspre viața lui.”- declară regizorul Olivier Magis pentru site-ul belgian cinergie.be.

Poliția belgiană angajează persoane cu dizabilități vizuale pentru capacitățile lor auditive extraordinare. Filmul a fost lansat în 2013 și a fost prezentat la festivale internaționale de renume precum: „Millenium International Film Festival”, „Astra Film Festival” sau „Balkan Trafik! Festival”.

Conform World Health Organization, aproximativ 285 de milioane de oameni au dizabilități vizuale, dintre care 39 de milioane sunt nevăzători. Susținerea egalității de șanse și a diversității în toate formele sale sunt două dintre obiectivele pricipale ale British Council. Astfel, prin parteneriatul cu fundația Light into Europe, dar și prin proiecția documentarului „Ion”, British Council urmărește creșterea nivelului de conștientizare și înțelegere a dizabilităților senzoriale de către publicul larg și încurajarea persoanelor cu dizabilități de a participa activ în viața culturală a comunității.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.