Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecția filmului documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?”

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) și IGV FILM&MEDIA au plăcerea de a vă invita la proiecția filmului documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?”

Evenimentul va avea loc joi, 21 februarie, începând cu ora 1800, la sediul MNIR. Accesul se va face prin intrarea B a muzeului, situată în Strada Poștei (corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul). Intrarea este liberă, în limita a 80 de locuri disponibile.

Producția cinematografică „Ce-am făcut 100 de ani…?” este un film documentar de lungmetraj cu o durată de 100 de minute, dedicat aniversării participării României în Primul Război Mondial și Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Filmul documentează cele mai importante momente istorice din ultimii 100 de ani ai României: participarea în Primul Război Mondial, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, România interbelică, Al Doilea Război Mondial, Comunismul, Revoluția din 1989 și perioada postdecembristă.

Prezența în această producție a unor oameni de cultură și specialiști de mare valoare precum: Acad. Ion Aurel Pop – Președintele Academiei Române, istoricul Adrian Cioroianu, sociologul Bogdan Ficeac, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, precum și a unor interpreți de marcă ai folclorului românesc – Sava Negrean Brudașcu, Ioan Bocșa, Mariana Anghel – reprezintă o garanție de netăgăduit pentru modul în care sunt prezentate faptele, evenimentele și documentele istorice.

Ce-am făcut 100 de ani…?” este încheierea unei serii de documentare, dedicate istoriei României și a românilor, serie deschisă de lungmetrajul „Când Pământul Vorbește” care a avut premiera în 2017.

Filmul este o producție 2018 a IGV FILM&MEDIA / AEEAR / KIWI KAMERA.

Proiecția va avea loc în prezența domnilor Viorel Costea, regizorul documentarului și dr. Ernest Oberländer- Târnoveanu, managerul MNIR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.