Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectele durabile se nasc din nevoile reale ale societății

0

Miercuri, 18 iunie, a avut loc cel de-al treilea eveniment Social Link unde speaker-ul invitat a fost Cristina Horia, director executiv al Fundației Sensiblu. Tema abordată a fost ”Cum construim proiecte durabile, de la idee la implementare”, iar ideea principală a discursului a făcut referire la faptul că proiectele durabile se nasc din nevoile reale ale societății și își păstrează validitatea în timp în funcție de impactul pe care îl au în societate.

Cele mai importante idei care au fost abordate, miercuri, în cadrul evenimentului Social Link au făcut referire la modalitatea de gândire a proiectelor care se doresc a fi durabile în timp și cu impact maxim în societate. Astfel Cristina Horia, director executiv al Fundației Sensiblu, a scos în evidență faptul că ideea unui proiect care se dorește a fi implementat pe termen lung ar trebui să se suprapună peste o nevoie reală a societății pe care să o și satisfacă, iar nevoia pe care o satisface trebuie să aibă relevanță pentru toți partenerii implicați în proiect.

Foto 1

Unul dintre cele mai importante momente în demararea unui proiect pe termen lung este alegerea partenerilor care, în opinia Cristinei Horia, trebuie să aibă aceleași interese și seturi de valori cu organizația care inițiază proiectul, să fie credibili și onești, transparenți și integri și să comunice echitabil atât în interiorul proiectului cât și cu opinia publică.

Nu în ultimul rând validitatea unui proiect poate fi identificată prin consultarea cu stakeholderii sau utilizând instrumente de analiză precum Matricea Materialității, Matricea Stakeholderilor sau analiza SWOT.

Conceperea și dezvoltarea unui nou proiect este o provocare pentru orice tip de organizație. Fără o setare clară a obiectivelor și o planificare riguroasă a activităților și resurselor, proiectul poate fi compromis. De asemenea, cred ca ne-ar ajuta să acordăm mai multă atenție riscurilor care pot apărea pe parcursul unui proiect și să identificăm modalități prin care să le gestionăm”, a declarat Cristina Horia.

Monitorizarea permanentă a proiectului și comunicarea constantă a rezultatelor parțiale ale acestuia către stakeholderi este de asemenea o etapă foarte importantă pentru asigurarea continuității proiectului și pentru câștigarea încrederii celor care sunt implicați în proiect, dar și a celor care beneficiază de acesta.

PARTENERI MEDIA

Social Responsibility Magazine, ABC Antreprenori, România Pozitivă, Big City Life, Educativa, EDMUNDO, PRIME Romania, Calendar Evenimente, Nonguvernamental, Connect HUB.

Despre Cristina Horia

Cristina Horia are o experiență de peste doisprezece ani în domeniul responsabilității sociale și este director executiv al Fundației Sensiblu, divizia de responsabilitate socială a grupului A&D Pharma.  La nivelul companiei, dincolo de coordonarea activității fundației, este responsiblă de menținerea relației cu comunitatea și cu organizațiile non-guvernamentale și este implicată în dezvoltarea campaniilor de marketing social și a programelor adresate angajaților.

DESPRE SOCIAL LINK

Social Link este un proiect de responsabilitate socială coordonat de Social Responsibility Agency în parteneriat cu Social Responsibility Magazine. Prin intermediul lui inițiatorii își propun să încurajeze dezvoltarea conceptului de responsabilitate socială în România prin facilitarea dialogului, față în față, între cei care inițiază proiecte de responsabilitate socială și cei care ar putea să le finanțeze precum și între posibilii parteneri în elaborarea acestui gen de proiecte. Social Link militează pentru un dialog continuu și constant între reprezentanți ai companiilor, ONG-urilor, dar și ai mediului politic.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.