Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecte selectate în urma Apelului de proiecte internațional MNAC 2017

0

Muzeul Național de Artă Contemporană a lansat anul acesta apelul de proiecte pentru anul 2017 într-un nou format, invitând curatori, manageri culturali, persoane active în domeniul artei și experți în cultura vizuală să participe la programul de cercetare „Reconstruind MNAC”, cât și la găsirea unor soluții optime pentru a plasa arta românească tânără în contextul internațional.

unnamed

Toate propunerile de proiecte primite în cadrul Apelului au fost evaluate de către Consiliul Științific, la care au participat personalități din zona universitară și curatorială contemporană, europeană și națională, după cum urmează: prof. dr. Cătălin Bălescu (Rector UNArte București); dr. Magda Cârneci (profesor invitat, UNArte București, redactor șef al revistei Arta); Călin Dan (Director General, MNAC); Liviana Dan (curator, fost director interimar MNAC, fost curator al Muzeului Brukenthal, Sibiu); Sabine Folie (curator, fost director Generali Foundation); conf. dr. Petru Lucaci (UNArte București, Președinte UAP din România); Enrico Lunghi (curator, fost Director General al MUDAM Luxembourg); Andrei Siclodi (curator, Director Künstlerhaus Büchsenhausen, Innsbruck); Magda Predescu (critic și teoretician de artă / secretariat, fără drept de vot).

Criteriile de evaluare au ținut cont de valoarea intrinsecă a proiectului (claritatea conceptului și a planului de implementare, calitatea de noutate a artiștilor), de atractivitatea pentru public și relevanța în termeni de comunicare și PR, de concordanța proiectului cu prioritățile strategice MNAC 2015-2017, precum și de capacitatea de implementare a proiectului (claritatea bugetului, realismul sumelor aferente capitolelor bugetare).

Avem plăcerea de a anunța câștigătorii burselor de cercetare și de curatoriat, stabiliți în urma jurizării aplicațiilor de către Consiliul Științific MNAC:

1. Cercetător în rezidență

Urša Valič (SI)
Luca Zordan (IT)

2. Curator în rezidență

Marco Marzuoli (IT)
Mihaela Varzari (RO/UK)

Consiliul de Administrație a adoptat selecția de proiecte făcută de către Consiliul Științific și a agreat introducerea acestora în planul 2017-2018.

Câștigătorii celor patru burse vor fi invitați la negocieri cu managementul MNAC referitor la cadrul concret de implementare a proiectelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.