Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect Smartastic lab: Workshop gratuit care explică pe limba copiilor ce drepturi le sunt garantate prin Constituție

0

Constituție, stat de drept, egalitate de gen – sunt noțiuni pe care deseori nici adulții nu le stăpânesc, dar odată dobândite pot modela mentalitatea unei întregi generații. Viitorul copilului tău depinde de modul în care își cunoaște drepturile și obligațiile.

E timpul să remediem situația printr-un proiect inovativ în România.

Logo + slogan

Prin proaspătul lansat ONG, Smartastic lab, ne propunem să creăm un adevărat „loc de joacă” în care copiii cu vârste între 7 și 12 ani să își păstreze mintea deschisă și să înlăture barierele date de lipsa de curaj și de aspirații.

Discrepanțele de percepție și discriminarea de gen ne-au determinat să ne concentrăm atenția pe eliminarea stereotipurilor și a etichetelor, prin proiecte care să inspire cu precădere fetele să își descopere propriul drum, vocea interioară, talentul și independența, fără ezitări.

ÎncepeCuDreptul” este doar unul dintre proiectele care vor fi derulate de Smartastic lab în încercarea de a explica noțiunile din Constituție, printr-un limbaj accesibil copiilor.

Micii cetățeni vor afla ce le garantează Legea Fundamentală a țării in cadrul unor ateliere interactive, realizate pe baza volumului de succes „Ce este Constituţia? Joacă-te şi vei afla!” publicat de Editura Curtea Veche, a cărui autoare este Alina Dumitrașcu, cofondatoarea Smartastic lab.

Urmărește site-ul ONG-ului și începe cu dreptul chiar din luna septembrie, ca să descoperim Constituția împreună!

Ne găsești și pe Facebook, dacă vrei să vorbești direct cu noi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.