Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect cultural marca Halewood Wines: Lansarea neconvențională a cărții „Planta-busolă”

0

Halewood Wines a găzduit lansarea în premieră, în Romania, a cărții „Planta-busolă”, scrisă de autoarea Daniela Tordoi. Evenimentul face parte dintr-un proiect cultural marca Halewood – „Văzut la Halewood” – și a avut loc în mansarda sediului companiei, de pe strada Paris. Vinurile din gama Floarea Soarelui au fost companionii serii, la fel ca și la prima lansare a cărții, care a avut loc în Paris.

Evenimentul s-a desfasurat în prezența mai multor vedete, printre care și cunoscutul actor Adrian Păduraru.

Adrian Paduraru

Pentru a oferi invitatilor o experiență inedită, sediul Halewood a fost transformat într-un Escape Room, s-a organizat un atelier de pictura cu vin și o degustare de vinuri Floarea Soarelui.

„Planta busolă este un drum. Cu obstacole, cu suișuri, coborâșuri, dar obligatoriu cu final fericit! Se învârte după soare și indică direcția pentru cei ce s-ar fi rătăcit la întretăierile de drumuri. Planta-busolă este o poveste de căutare și de regăsire, cu accente de secol trecut și de foarte prezent. Povestea Plantei busolă s-a născut în România, dar a crescut și în Franța, dintr-o inexplicabilă legătură cu pământul acestei țări”, a declarat autoarea, Daniela Tordoi.

„Vinurile noastre sunt, de foarte mult timp, companionul cărților bune, iar mansarda noastră a găzduit, de nenumărate ori, lansări de cărți interesante. Suntem onorați că Daniela Tordoi și Adrian Păduraru, doi prieteni dragi, au ales sediul Halewood de pe strada Paris, pentru a lansa în premieră în România cartea Planta-busolă. Vom continua să susținem proiecte culturale în care credem”, a declarat Adriana Grecu, Marketing & Export Manager Halewood România.

Despre vinurile Floarea Soarelui

Floarea Soarelui Fetească Regală este un vin demisec, proaspăt, fructuos, de culoare alb-verzui, cu aroma florală, gust plăcut și bine conturat.

Floarea Soarelui Rose, un vin de culoare rose-deschis, cu reflexe violete. Aromele expresive de fructe roșii, zmeură, cireșe și coacăze sunt frumos conturate de aciditatea echilibrată și structura fină.

Floarea Soarelui Feteasca Neagră este un vin catifelat și elegant, de culoare roșie-rubinie, cu arome plăcute de prune uscate, mure și note discrete de mirodenii.

Despre Halewood – peste 350 de hectare de viță de vie în cele mai importante regiuni viticole

Compania Halewood Internaţional a fost fondată în 1978 de către regretatul John E. Halewood și s-a dezvoltat rapid devenind cea mai mare companie independentă de băuturi alcoolice din Marea Britanie. În 1987, compania a început să importe vinuri din România, în strânsă colaborare cu Dan Muntean, iar zece ani mai târziu, John și Dan au format un parteneriat, fiind fondatorii celei mai mari companii  exportatoare de vinuri românești în Marea Britanie, Halewood România.

Astăzi, după o investiție de 10 milioane de euro, Grupul Halewood România deține patru divizii, specializate în: gestionarea culturilor de viţă de vie, producţia şi comercializarea de vinuri pe piaţa internă şi export. Totodată, compania este unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din țară,  distribuind cele mai renumite branduri de vin din toate colțurile lumii. Investiţii importante au fost şi sunt făcute în  crame şi liniile de îmbuteliere, precum şi în extinderea şi plantarea suprafeţelor de viţă de vie, Halewood deţinând peste 350 ha în cele mai importante regiuni viticole ale României: Dealu Mare, Transilvania şi Murfatlar, plantate plantate în perioada 2002-2009.

Portofoliul Halewood Wines cuprinde vinuri de calitate înaltă, din cele mai apreciate soiuri internaţionale de struguri, precum și din cele mai îndrăgite soiuri autohtone. An de an vinurile Halewood, create cu dăruire, dragoste şi mândrie,  au fost apreciate la numeroase concursuri internaţionale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.