Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROGRAMUL NOPȚII CERCETĂTORILOR LA MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE NATURALĂ „GRIGORE ANTIPA”

0

Vă invităm la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în data de 25 septembrie 2015, la Noaptea Cercetătorilor. Evenimentul, al cărui scop este promovarea cercetării în rândul publicului larg, se va desfășura între orele 17.00 și 21.00, și va cuprinde următoarele activități:

1. Kitchen Science – Cum putem să extragem ADN din fructe? – Alexandra Levărdă, Larisa Dumitrescu, Mihaela Vădană, Alberto Martinez Gandara
2. DNA bracelets – Să purtăm o brățară cu secvența de ADN a animalului preferat – Alexandra Levărdă, Larisa Dumitrescu, Mihaela Vădană, Alberto Martinez Gandara
3. De ce anume are nevoie un zoolog în deplasările pe teren? – Dr. Oana Popa, Dr. Elena Iulia Iorgu, Dr. Ana Maria Krapal
4. Lumea fascinantă a moluștelor – Dr. Oana Popa, Dr. Ana Maria Krapal
5. Lumea insectelor – Dr. Elena Iulia Iorgu, Dr. Ionuț Iorgu
6. Demonstrație de preparare a insectelor după standarde științifice și muzeale – coordonator Dr. Melanya Stan
7. Prezentarea unor specii de fluturi din colecțiile științifice. Descrierea capcanei cu feromoni – Dr. Mihai Stănescu
8. Viața văzută prin opt ochi (cine sunt păianjenii, scorpionii și rudele lor) – Drd. Liviu Moscaliuc
9. Prepararea și identificarea insectelor necrofage – Drd. Lavinia Iancu
10. Creaturile din perna pe care dormi – acarienii și păduchii de pene – Dr. Costică Adam, Dr. Gabriel Chișamera, Dr. Cristina Constantinescu
11. Audiții, sunete de insecte (Orthoptera) – Dr. Ionuț Iorgu
12. Taxidermia, între original și replică – Radu Pană
13. Amintiri din călătoriile în lumea celor cu colți și solzi – Drd. Tiberiu Săhlean
14. 180 de ani de ornitologie la Muzeul „Grigore Antipa” – dr. Angela Petrescu
15. Înotătorii iscusiți – incursiune in lumea subacvatică a crustaceelor – Dr. Iorgu Petrescu, Drd. Ana-Maria Petrescu

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă vizitatorilor în premieră o aplicaţie de realitate virtuală, ce poate fi testată cu ajutorul unei perechi de ochelari 3D, chiar în incinta muzeului.
În interiorul aplicaţiei, utilizatorul poate alege, dacă vrea, să privească lumea din perspectiva unui păianjen sau a unui scorpion, pentru a explora interiorul unei camere în care trebuie să îşi urmărească prada.
În acest interval, expoziția permanentă a muzeului va fi închisă publicului.

Participarea la Noaptea Cercetatorilor este gratuită!

Vă așteptăm la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să experimentați meseria de cercetător şi… să vă descoperiți pasiunea!

descărcare

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.