Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROGRAMUL HIPTRIP TRAVEL FILM FESTIVAL 2014

0

În perioada 23-25 mai, la Bucureşti, va avea loc prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival. Primul festival dedicat călătoriilor se va desfăşura la Cinema Eforie şi Cinema Union şi va găzdui proiecţii de film legate de călătorii şi workshopuri cu profesionişti din domeniu.

HipTrip Travel Film Festival va debuta cu un documentar în premieră, Istanbul Unveiled. Premiat internațional și prezentat oficial la celebrul Smithsonian Institute, documentarul va dezvălui o altă față a marelui oraș, diferită de cea din ghidurile turistice.

hiptripafis

Prima ediție a HipTrip Travel Film festival va fi deschisă de Ovidiu Ioan Dumitru, președintele Fundației OVI, organizator al evenimentului, și Mihai Fulger, critic de film. Printre invitații speciali ai galei de deschidere a festivalului se numără Șerif Yenen, regizorul documentarului Istanbul Unveiled și Răzvan Pascu, fondatorul Travel Communication Romania și blogger de succes. Deschiderea va avea loc la cinema Eforie, începând cu orele 18:30, pe bază de invitație.

În paralel, la sala Union, începând cu orele 19:00, va avea loc o proiecție specială a documentarului Buena Vista Social Club, care a deschis drumul în cariera internațională pentru numeroși muzicieni cubanezi, urmată de o proiecție pentru publicul larg a Istanbul Unveiled.

Ziua de sâmbătă, 24 mai, începe la orele 12:00, la cinema Eforie, cu animația pentru copii Zarafa. Ea va fi urmată de o călătorie muzicală alături de Jamie Catto (co-fondatorul trupei Faithless) și Duncan Bridgeman, în documentarul One Giant Leap: What About Me?La orele 16:00, are premiera documentarul românesc PET Rafters, povestea aventurierilor care au pornit pe Dunăre cu o plută făcută din PET-uri. La proiecție vor participa membri ai echipajului și invitații lor, pentru o sesiune Q&A. De la orele 17:00 va rula documentarul user generated Life In A Day, urmat, de la orele 19:00, de un maraton al celor trei episoade din seria Wild Carpathia. Seria documentarelor Wild Carpathia, o frumoasă carte de vizită a României, va avea intrarea liberă.

La sala Union, ziua de sâmbătă începe la orele 13:00, cu documentarele Britain In A Day, urmat de A Map For Saturday, povestea călătorilor singuratici pentru care fiecare zi pare sâmbătă. De la orele 17:00 va avea loc workshopul Exploratorii, care îi va avea ca invitați pe LeonMcCaron, membru al Royal Geographical Society din Londra, și pe Uca Marinescu, prima sexagenară care a atins cei doi Poli pe schiuri, într-un singur an. Workshopul va fi urmat de premiera celui mai recent documentar al lui Leon McCarron, Into The Empty Quarter, povestea traversării marelui deșert al Arabiei, cu un cărucior de 300 de kilograme. Seara se încheie cu 7 Days In Havana, de la orele 20:00, un film care adună șapte scurtmetraje, semnate de șapte regizori din toate colțurile lumii, cu șapte viziuni diferite despre Havana zilelor noastre.

Duminica, 25 mai, începe cu patru proiecții cu intrare liberă. Astfel, la sala Eforie vor rula, de la orele 13:00, The Motorcycle Diaries – povestea aventurii lui Ernesto Guevarra, inainte să devina Che Guevarra, eroul unei epoci, și TheDarjeling Limited, o călătorie cu peripeții în India, alături de Owen Wilson și Adien Broady. La sala Union, de la orele 12:00, HipTrip Travel Film Festival va include proiecția filmului Into the Wild, urmată de In Bruges, cu Colin Farrell și Ralph Fiennes.

Pe final de HipTrip, cinema Eforie va găzdui o seară spaniolă, începând cu orele 17:30, ce cuprinde două super producții, Obaba și Primos. Prima este o dramă cu 10 nominalizări la premiile Goya, iar cea de-a doua o comedie colorată și actuală, cu alte două nominalizări din partea Academiei spaniole de film.

La cinema Union, de la orele 17:00, Alina Păun și Costin Miu îi așteaptă pe pasionații de travel la workshop-ul Călătorii, pentru a le povesti despre călătoriile care îți bucură sufletul și despre adrenalina de pe crestele celor mai înalți munți. Workshopul va fi urmat de proiecția documentarului Janapar, o poveste interesantă despre călătoritul în jurul lumii pe bicicletă, iubire și alegeri inevitabile. Seara se încheie o plimbare romantică prin Roma, în comedia lui Woody Allen, To Rome With Love.

Detalii despre proiecții și programul complet, pe www.hiptrip.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/hiptrip.ro.

program hiptrip

 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundației OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaționale și sportive, Fundația OVI dorește prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze și să susțină industria filmului de travel și potențialul turistic românesc.

Sponsor principal: Vivolis

Parteneri: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Naţională de Filme, Autoritatea Naţională pentru Turism, The European Nature Trust, Instituțiile de învățământ Lumina,  Hello Menthol

Parteneri media: România Liberă, Academia Caţavencu, Zile şi Nopţi, Tabu, Ring, Cinefan.ro, Oraşul Meu, Calendar Evenimente, Cooperativa Urbană, Alternativ, Radio România Cultural, Gold FM

Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.