Programul ECOTIC „Zilele Reciclării în Orașul Tău!” a ajuns la etapa cu numărul 19

0

În perioada 18 – 20 septembrie, ECOTIC a organizat cu sprijinul Primăriei Sector 5, Agenției pentru Protecția Mediului București, URBAN SA, GreenWEEE International și al Asociației Recolamp, o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a becurilor și neoanelor arse, denumită “Zilele Reciclării în orașul București, Sector 5!”. Aceasta campanie face parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

IMG_4505

Având ca obiectiv organizarea a 30 de campanii locale de colectare selectivă a DEEE și a becurilor și neoanelor arse, programul ECOTIC „Zilele Reciclării în Orașul Tău” a ajuns la etapa cu numărul 19. De această dată, locuitorii sectorului 5 din București au fost invitați să viziteze Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți de echipamente electrice și electronice dezmembrate, și să predea echipamente uzate și becuri și neoane arse.

Ne-am propus să urmărim traseul Caravanei și să facem, din când în când, un bilanț intermediar al efectelor acestei ample campanii inițiate și organizate de ECOTIC, prin contribuția instrumentului LIFE al Uniunii Europene. Este o inițiativă curajoasă, a unei echipe ce a decis să aducă, literalmente, în stradă, problematica colectării selective a DEEE și DBA, precum și a becurilor și neoanelor arse.

Cum?
Organizând o expoziție mobilă, despre care în mod cert ați mai auzit: Caravana ECOTIC, o camionetă ce găzduiește diverse modele dezmembrate de echipamente electrice și electronice, în așa fel încât orice vizitator, mare sau mic, să vadă atât pericolele ce pândesc din interiorul unui echipament uzat, cât și micile comori ce pot fi recuperate prin reciclare – metale rare și diverse alte fracții.

Din dorința de a stimula participarea și frecvența vizitelor oamenilor în fiecare locație în care Caravana a poposit, Asociația ECOTIC a oferit un voucher și participarea la o tombolă fiecărei persoane care a predat corect un deșeu, conform regulamentului. Iar premiile au fost foarte tentante – tablete oferite de partenerii proiectului, GreenWEEE International și Asociația Recolamp, în cazul ultimei campanii din sectorul 5 al Bucureștiului.

Până în acest moment, peste 21.000 de oameni au vizitat Caravana și zeci de tone de deșeuri au fost predate. Urăm mult succes programului „Zilele Reciclării în Orașul Tău!” și vă încurajăm să vizitați Caravana, e posibil să o vedeți într-o zi chiar în orașul vostru! Mai multe detalii puteți găsi pe www.ecotic.ro si www.caravanaecotic.ro .
Nu uitati de paginile de facebook Organizatia ECOTIC si Ecoterrianul.
Filmul de prezentare al caravanei este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=oEkxiZKXrNo.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre LIFE+:
Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului. Mai multe detalii gasiți pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.
.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.