Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul de burse pentru elevi de excepție din mediul rural

0

Primeşte o șansă pentru educație!
Programul de burse pentru elevi de excepție din mediul rural, etapa finală

Liceul Teoretic Național din București, în parteneriat media cu Radio România, prin Radio România Cultural și Digi 24, sprijinit de Universitatea POLITEHNICA București, oferă 2 burse educaționale începând cu anul școlar 2016 – 2017 unor elevi cu competențe excepționale din mediul rural.

logo ltn burse
În urma analizei comisiei de evaluare, cei doi elevi care au fost aleşi pentru a parcurge a doua etapă a procesului de selecţie, respectiv interviul pe care urmează a-l susține în fața membrilor comisiei, sunt Tudor Constantin Păişanu, din comuna Brăneşti, judeţul Gorj şi Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea.

“Am ajuns cu bine în momentul interviurilor pentru bursele pe care LTN le va acorda elevilor din mediul rural. Întreaga echipă imlicată în proiectul Primește o șansă pentru educație este entuziasmată de etapa care urmează. Vom merge să îi cunoaștem pe elevi, familiile, colegii și mediul în care ei trăiesc. Sunt curioasă și emoționată totodată. Sunt ani de zile de când nu am mai interacționat decât cu elevi bucureșteni și anticipez o experiență diferită, din care voi avea eu însămi de învățat. Sâmbăta aceasta vom merge la Jorilovca, județul Vâlcea iar sâmbăta viitoare, la Brăneşti, în judeţul Gorj” a declarat profesorul Silvia Moraru, directorul Liceului Teoretic Naţional.

Au fost 6 candidați eligibili înscriși iar comisia a făcut această selecție atât pe criterii de performanță, cât și în urma efortului depus la înscriere.

Acest program se adresează elevilor care trec în clasa a VII-a și, respectiv, a VIII-a și care urmează să beneficieze de bursă începând cu anul școlar 2016 – 2017 până la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). În fiecare an câte doi noi elevi din mediul rural vor beneficia de o astfel de bursă, programul nefiind limitat în timp.

Bursele constau în asigurarea cheltuielilor studiilor, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic Național din București, iar cazarea este oferită de Universitatea POLITEHNICA din București, care asigură și mentorat studențesc pentru elevii bursieri. Finanțarea se asigură din sursele proprii ale Liceului Teoretic Național și ale Universității POLITEHNICA București, precum și ale altor sponsori.

Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012 care asigură în acest moment accesul la educație pentru un număr de 180 de elevi, cu vârste între 3 și 18 ani. Echipa Liceului Teoretic Național crede în educație ca element fundamental care asigură succesul în viață al oamenilor. Viziunea liceului este de a construi un parteneriat durabil între trei instanțe: școală – elevi – părinți. Detalii despre regulamentul programului de burse rurale gasiți pe site-ul www.liceulnational.ro/burse sau la telefon 0786 38 66 22.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.