Programul „Serilor culturale” in Universitatea din Bucuresti continua joi, 25 noiembrie 2010

0

Seara de lectură

Programul „Serilor culturale” în Universitatea din Bucureşti continuă joi, 25 noiembrie, ora 17:00 (update, 24 noiembrie 2010) 19.00, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moş) cu o seară de lectură.

Bogdan Dumitrescu, absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, va lectura din cartea sa, SMS, şi va povesti care a fost parcursul său până a ajunge să publice această carte.

„Există în SMS pagini desăvîrşite, de o poezie autentică, dincolo de orice teză sau tematică impusă. Ele sînt suficiente ca să valideze un debut literar foarte interesant, într-o zonă în care puţini prozatori din noul val s-au încumeta”, spunea Mircea Cărtărescu despre cartea care a marcat debutul editorial al lui Bogdan Dumitrescu.

Aflată la confluenţa prozei şi a poeziei, cartea învăluie şi dezvăluie imagini şi figuri, încheindu-se în punctul din care a început, întocmai ca o rolă de film rulată invers.

Moderatorul evenimentului va fi Cosmin Ciotloş, crititic literar, doctorand al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, semnatar al prefaţelor la volume de Ioan Es. Pop (Ieudul fără ieşire, Editura Charmides-Ninpress), Octavian Paler (Viaţa ca o coridă, Editura Polirom), Cezar Petrescu (Calea Victoriei, Jurnalul Naţional, colecţia Biblioteca pentru toţi) şi George Topîrceanu (Balade vesele şi triste, Jurnalul Naţional, colecţia Biblioteca pentru toţi).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează