Programe de educaţie creativă la Muzeul Ţăranului Român

0

Programe de educaţie creativă pentru familii cu copii mici, în Muzeul Ţăranului Român

Asociaţia De dragul artei continuă seria de programe de educaţie creativă pentru familii cu copii mici în Muzeul Naţional al Tăranului Român. În luna octombrie, tema este Unde-o fi Moş Mogoş şi se adresează, diferenţiat, familiilor cu copii între 2 şi 6 ani, desfăşurându-se în sala Casei Mogoş şi La nuiele, spaţiul de atelier al Librăriei Cărtureşti.

Specialişti în educaţie muzeală şi actori cu experienţă în educaţia timpurie au conceput un program sub semnul creativităţii, interacţiunii şi a poveştii ca sursă de cunoaştere. Astfel, în sala Casei Mogoş a Muzeul Ţăranului Român, copiii îl vor căuta pe proprietarul şi creatorul casei, vor sta de vorbă cu „fiica” acestuia (Nicoleta Rusu, o talentată actriţă a Teatrului Ion Creangă) care va povesti despre meşterul în lemn, Antonie Mogoş, şi despre lemnul ca sursă de sunet, culoare şi materialitate. În atelier, copiii ajutaţi de părinţi vor construi căsuţe pentru animăluţe şi cuiburi pentru păsări din materiale naturale: lut, crenguţe, nisip, pietriş.

Programele se desfăşoară în luna octombrie după următorul orar:

  • Sâmbetele din 8, 15 şi 22 octombrie, între orele 10.30 – 11.30 –  programe pentru familii cu copii de 2-3 ani;
  • Duminicile din 9, 16 şi 23 octombrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 3-4 ani;
  • Sâmbătă, 29 şi duminică, 30 octombrie, între orele 10.30 – 11.30 – programe pentru familii cu copii de 4-6 ani.

Programările sunt absolut necesare şi se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Programele de educaţie creativă lansate de asociaţia De dragul artei au apărut din necesitatea de a însufleţi obiectele de muzeu sau cele de artă şi de a le tranforma în sursă de creativitate pentru copii şi tineri. Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează