Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program special în mini-vacanța 15 – 19 august 2018 la MNAR

0

MNAR și muzeele satelit sunt închise publicului miercuri 15 august.

În zilele de 16, 17,18 și 19 august sediul central, muzeele Theodor Pallady și K.H. Zambaccian sunt deschise între orele 10-18.

Muzeul Colecțiilor de Artă este deschis sâmbătă 18 și duminică 19 august 2018 între orele 10 – 18. Miercuri 15, joi 16 și vineri 17 august MCA este închis.

Ce evenimente au loc în această perioadă?

  1. Weekend-ul spațiilor istorice! Sâmbătă și duminică, 18 și 19 august 2018

Sufrageria Regală, Scara Voievozilor și Sala Tronului sunt spații de rezonanță istorică, reprezentative pentru felul în care arăta corpul central al fostului Palat Regal după refacerea sa în anii 1930.

Pentru vizitatorii individuali se organizează tururi ghidate în al treilea week-end din fiecare lună, începând cu orele 11.30, 14.00 şi 16.30.

În zilele de 18 și 19 august, respectiv sâmbătă și duminică, vor avea loc vizite ghidate în aceste spații.

Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu 15 minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Prezentarea este în limba română.

Durata: aproximativ o oră

Tarife: 20 lei bilet întreg/10 lei bilet pentru pensionarii/5 lei bilet pentru elevi şi studenţi/ preşcolarii au acces gratuit

Fotografiatul este permis numai pentru uz personal, fără blitz sau trepied.

***

  1. Opera sub clar de… lupă: Fetița pădurarului, N. Tonitza

Sâmbătă, 18 august, la ora 11.30, vă îndemnăm să faceți ochii mari-mari și să priviți cu atenție lucrarea Fetița pădurarului, de Nicolae Tonitza, care face parte din Colecția Dona. Vă propunem o analiză „sub clar de…lupă“ a acestei opere reprezentative pentru creația lui Tonitza, invitându-vă să (re)descoperiți apoi și alte lucrări ale artistului, la care se va face referire în timpul prezentării: Fata pădurarului (expusă în Galeria de Artă Românească) sau remarcabilele portrete din patrimoniul Muzeului K. H. Zambaccian.

Accesul se face pe baza biletului și în limita locurilor disponibile.

Muzeul Colecțiilor de Artă

Calea Victoriei 111

***

  1. Grădina secretă la Muzeul Theodor Pallady,

în fiecare duminică a lunii august

Vom descoperi patru obiecte de mobilier cu secrete, din patrimoniul muzeului, vom asculta patru povești și vom învăța despre secretele unor ființe din natură, pe care le vom picta în patru tehnici diferite.

Detalii: http://www.mnar.arts.ro/invata/familii/248-tema-curenta

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.