Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program special Costa-Gavras în avanpremiera Festivalului Cinepolitica

0

Prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din România, va fi precedată de o avanpremieră de patru zile (11-14 iunie 2012) la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR). În cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucureşteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe câteva teme de larg interes sau personalităţi ale politicii mondiale şi ale cinematografului politic.

Cel de-al patrulea dintre aceste programe speciale (după In memoriam Václav Havel, Poliția politică și Omul politic) îi este dedicat unuia dintre cei mai importanți autori de thrillere politice din perioada 1960-1980, Costa-Gavras. Programat pentru data de 11 iunie, programul Costa-Gavras va începe de la ora 19:00 în Studioul Horia Bernea, unde se va difuza Z (1969), film laureat în același an cu Premiul Juriului și premiul de interpretarela Cannes, cu Oscarul de montaj și de film străin în 1970 și cu premiul Anthony Asquith pentru muzică de filmla BAFTA 1970.

https://www.youtube.com/watch?v=H-rV1AkD-Jg

Ecranizare a romanului omonim scris de Vassilis Vassilikos în 1966 (inspirat, la rându-i, de asasinarea democratului Grigoris Lambrakis în 1963) și avându-i în distribuție pe Jean-Louis Trintignant, Yves Montand, Irene Papas și Jacques Perrin, Z reprezintă o crucială operă de ficțiune despre represiunea politică în secolul XX.

Odată cu lăsarea întunericului, de la ora 21:30, la MŢRva avea loc proiecţia în aer liber a filmului Stare de asediu (1972), un film ce explorează consecințele adeseori brutale ale luptei dintre cei aflați la conducerea Uruguay-ului și gherila stângistă Tupamaro, totul pe fundalul unui interogatoriu la care este supus un reprezentant al Agenției Americane pentru Dezvoltare Internațională (un grup folosit drept paravan pentru antrenamentul forțelor de ordine străine în metode de contrainsurgență) de către membrii gherilei urbane.

https://www.youtube.com/watch?v=cKkSvJFng8U

Film nominalizat la Globulde Aur pentru Cel mai bun film străin și la BAFTApentru Cea mai bună muzică de film, Stare de asediu reprezintă o vizionare obligatorie pentru toți cei pasionați de filmul politic.

Posesor al unei filmografii impresionante din care mai fac parte titluri precum Missing (1982), Hanna K. (1983), Amen. (2002) sau Le couperet (2005), Costa-Gavras a studiatla Sorbona șila IDHEC, școala națională de film a Franței. După ce a absolvit în 1958, Costa-Gavras i-a avut drept mentori pe Rene Clement, Rene Clair și Jacques Demy. În 1982, Costa-Gavras a acceptat conducerea Cinematecii Franceze. De-a lungul mandatului său, Costa-Gavras s-a dovedit a fi un avocat neobosit al prezervării filmelor și al libertății artistice, ducând mai departe faima internațională a instituției.

 

Vă reamintim că prima ediţie Cinepolitica – Festivalul Internaţional al Filmului Politic va avea loc în Bucureşti, în perioada 15-21 iunie,la Cinema Studio șila Cinema Elvira Popescu.

……………………………………………………………………………………..

Festival organizat sub patronajul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), Universităţii Naţionale de Arte (UNArte), Universităţii Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, RTV.NET, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.