Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROGRAM SPECIAL „OMUL POLITIC”, IN AVANPREMIERA FESTIVALULUI CINEPOLITICA

0

Prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din Romania, va fi precedata de o avanpremiera de patru zile (11-14 iunie) la Muzeul National al Taranului Roman (MTR). In cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucureşteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe cateva teme de larg interes sau personalitati ale politicii mondiale şi ale cinematografului politic.

Cel de-al treilea dintre aceste programe speciale (dupa In memoriam Václav Havel și Poliția politica) se axeaza pe cea mai reprezentativa și mai importanta figura a politicii, cel fara de care intregul domeniu de activitate ar fi ca o orchestra fara viori. Programat pentru data de 12 iunie, programul Omul politic va incepe de la ora 19:00 in Studioul Horia Bernea, unde se va difuza, cel mai premiat film al italianului Paolo Sorrentino, Il Divo.

Laureat cu premiul Juriului la Cannes 2008 și cu premiul de interpretate masculina (Tony Servillo, intr-un veritabil tur de forța) in cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2008, Il Divo spune povestea lui Giulio Andreotti, omul care este, de patru decenii, sinonim cu puterea in Italia și care se afla la cel de-al șaptelea mandat ca prim-ministru.

Odata cu lasarea intunericului, de la ora 21:30, la MTR va avea loc proiectia in aer liber a primului film realizat in ipostaza de regizor de catre actorul britanic Ralph Fiennes, Coriolanus.

Lansat in premiera mondiala in cadrul competiției Festivalului internațional de la Berlin 2011, Coriolanus reprezinta o interpretare in cheie moderna a piesei shakespeariene omonime bazata pe viața legendarului lider roman Caius Martius Coriolanus (Ralph Fiennes), autorul unei neobișnuite alianțe cu dușmanul sau de moarte, Tullus Aufidius (Gerard Butler), alaturi de care a ingenuncheat Roma in secolul al V-lea i.Ch.

Evenimentul Omul politic este organizat in parteneriat cu British Council și Goethe-Institut.

Va reamintim ca prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic va avea loc in Bucureşti, in perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.

……………………………………………………………………………………..

Festival organizat sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala şi Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC), Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucureşti, Şcolii Nationale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.