PROGRAM SPECIAL „OMUL POLITIC”, IN AVANPREMIERA FESTIVALULUI CINEPOLITICA

0

Prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din Romania, va fi precedata de o avanpremiera de patru zile (11-14 iunie) la Muzeul National al Taranului Roman (MTR). In cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucureşteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe cateva teme de larg interes sau personalitati ale politicii mondiale şi ale cinematografului politic.

Cel de-al treilea dintre aceste programe speciale (dupa In memoriam Václav Havel și Poliția politica) se axeaza pe cea mai reprezentativa și mai importanta figura a politicii, cel fara de care intregul domeniu de activitate ar fi ca o orchestra fara viori. Programat pentru data de 12 iunie, programul Omul politic va incepe de la ora 19:00 in Studioul Horia Bernea, unde se va difuza, cel mai premiat film al italianului Paolo Sorrentino, Il Divo.

Laureat cu premiul Juriului la Cannes 2008 și cu premiul de interpretate masculina (Tony Servillo, intr-un veritabil tur de forța) in cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2008, Il Divo spune povestea lui Giulio Andreotti, omul care este, de patru decenii, sinonim cu puterea in Italia și care se afla la cel de-al șaptelea mandat ca prim-ministru.

Odata cu lasarea intunericului, de la ora 21:30, la MTR va avea loc proiectia in aer liber a primului film realizat in ipostaza de regizor de catre actorul britanic Ralph Fiennes, Coriolanus.

Lansat in premiera mondiala in cadrul competiției Festivalului internațional de la Berlin 2011, Coriolanus reprezinta o interpretare in cheie moderna a piesei shakespeariene omonime bazata pe viața legendarului lider roman Caius Martius Coriolanus (Ralph Fiennes), autorul unei neobișnuite alianțe cu dușmanul sau de moarte, Tullus Aufidius (Gerard Butler), alaturi de care a ingenuncheat Roma in secolul al V-lea i.Ch.

Evenimentul Omul politic este organizat in parteneriat cu British Council și Goethe-Institut.

Va reamintim ca prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic va avea loc in Bucureşti, in perioada 15-21 iunie, la Cinema Studio.

……………………………………………………………………………………..

Festival organizat sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala şi Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC), Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucureşti, Şcolii Nationale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi York University Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează