Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROGRAM: Roaba de cultura sarbatoreste copilaria pe 1 iunie, in parcul Herastrau

0

De 1 iunie, „Roaba de cultura” pregateste Festivalul Copilariei. Cei mici vor avea parte de o zi magica, plina de surprize, premii, jocuri, face-painting, baloane,  personaje de poveste  si multa distractie.

„Roaba de cultura”, proiect dezvoltat de Asociatia Green Revolution, se transforma, in intervalul 09:00 – 20:00, intr-un univers de poveste si ii invita pe toti cei care ajung in parcul Herastrau (zona Pescarus) sa se transforme in personaje si sa se lase patrunsi de atmosfera de basm din lumea celor mai fericiti copii.

Festivalul Copilariei este un eveniment pentru copilul din noi, iar parola de acces este joaca. Este si un prilej bun sa-ti amintesti de copilarie si sa te bucuri din nou de micile placeri ale vietii,

“1 Iunie este Ziua Copilului pe tot globul si reprezinta o zi a distractiei si a jocurilor. Prin Festivalul Copilariei ne dorim sa-i distram pe cei mici, sa le oferim programe de calitate, sa inspiram comunitatea si familia, si de ce nu, sa-i pregatim pentru un viitor sanatos, in care sa respecte mediul si oamenii”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Festivalul ptr FB

De 1 iunie, “Roaba de cultura” va oferi:

PROGRAM SPORTIV PENTRU COPII SI PARINTI – WORLD CLASS

Ora: 0 9 :00

/ Runner Club  Cristian Stamate + Martina Bravena. Invitat surpriza ( vedeta)

Ora 10 :00 -10 :30 

/ Body Combat Cristina Constantinescu  + Costel Cosloc + Irina Macsim

Ora 10 :30- 11 :00

/ Zumba  Adriela Moraru, Cornelia Condeescu, raluca Babaligea

Ora 11 :00-11 :30

/ Port de Bras Exclusive Ana Cordea , Ovidiu Atanasiu

Ora 13:00- 14:00 – Asociatia Green Revolution

/ Show de magie pentru copii cu Teo Magicianul

Ora: 16:00 – 17:00 –  APIR

/ Concurs intrebari din basme (copii vs parinti)

Ora: 16:00- 19:00 – CERCETASII ROMANIEI

Jocurile cercetasiei:

/ Jocuri de miscare ritmica (dans)

/ Jocul castroanelor cu apa- copii se aseaza pe 2 siruri, unul in spatele celuilalt astfel incat cel din fata sa fie in poala

celui din spatele lui. Un castron cu apa trebuie trecut, pe sus, de la primul pana la ultimul si varsat in galeata.

Castiga echipa care umple prima galeata.

/ Jocul baloanelor- pe o craca sunt prinse baloane cu apa care au un numar trecut pe acestea. Copiii vor avea

distribuite numere ( mai multi copii cu acelasi numar). Cand coordonatorul de joc striga un numar ei trebuie sa alerge

sa gaseasca acel balon si sa il sparga.

/ Orientare cu busola

/ Atelier de noduri- invata tipuri de noduri precum si utilitatea lor.

/ Atelier de bratari handmade

/ Cursa cu obstacole

 

Ora : 17 :00 – 18 :00  – APIR

/ Mima  (copii vs. parinti)

Ora: 18:00 – 19:00 – APIR   ATELIERELE HARNICIEI

/ Picturaă (+ face painting + painting pe tricouri)

/ Magie

/ Proverbe/ghicitori

Ora: 19:00 – 20:00 – ArtManifest

/ Teatru pentru copii – ”Visul unei nopți de vară

 

Proiectul „Roaba de cultura” este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada 11 mai – 15 octombrie. Accesul in zona ,,Roabei  de cultura” este liber sapte zile pe saptamana.

Incepand cu 2012, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau (harta www.roabadecultura.ro/wp-content/uploads/2011/08/harta1.jpg) a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg, iar in luna dedicata copiilor, peste 3000 de copii s-au bucurat de activitati diverse.

Afis program Roaba de cultura

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.