Program integrat de educație pentru diversitate

0

Program integrat de educație pentru diversitate în București, Sector 6

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA București în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Romano ButiQ implementează proiectul „Program integrat de educație pentru diversitate” – PIED, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2016. Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală a proiectului este de 1.261.428,71 RON.

Logo PIED

Proiectul a apărut ca răspuns la o nevoie identificată la nivelul comunității din Sectorul 6, aceea de a îmbunătăți participarea în sistemul de educație a copiilor cu risc de excluziune socială și economică. Grupul țintă principal al proiectului este reprezentat de copii cu risc de abandon școlar, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Din acest grup țintă, beneficiază de serviciile proiectului 160 de copii, dintre care 100 de copii de etnie romă.

Proiectul inițiază un serviciu integrat care oferă atât sprijin direct copiilor în creșterea performanțelor și frecvenței școlare, suport pentru părinți în dezvoltarea și punerea în practică a unor planuri personale de reducere a riscului de excluziune socială a copiilor lor, cât și instruire pentru specialiști în vederea dezvoltării unor metode de educație non-formală eficiente în lucrul cu copii vulnerabili. Caracterul inovator al serviciului creat este dat de abordarea non-formală și integrată, dar mai ales de localizarea în școlile 161 si 153 din Sectorul 6 în care sunt identificate cele mai multe cazuri de abandon școlar și în care nu există servicii de suport pentru prevenirea unor astfel de situații.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează