Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program integrat de educație pentru diversitate

0

Program integrat de educație pentru diversitate în București, Sector 6

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA București în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Romano ButiQ implementează proiectul „Program integrat de educație pentru diversitate” – PIED, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2016. Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală a proiectului este de 1.261.428,71 RON.

Logo PIED

Proiectul a apărut ca răspuns la o nevoie identificată la nivelul comunității din Sectorul 6, aceea de a îmbunătăți participarea în sistemul de educație a copiilor cu risc de excluziune socială și economică. Grupul țintă principal al proiectului este reprezentat de copii cu risc de abandon școlar, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Din acest grup țintă, beneficiază de serviciile proiectului 160 de copii, dintre care 100 de copii de etnie romă.

Proiectul inițiază un serviciu integrat care oferă atât sprijin direct copiilor în creșterea performanțelor și frecvenței școlare, suport pentru părinți în dezvoltarea și punerea în practică a unor planuri personale de reducere a riscului de excluziune socială a copiilor lor, cât și instruire pentru specialiști în vederea dezvoltării unor metode de educație non-formală eficiente în lucrul cu copii vulnerabili. Caracterul inovator al serviciului creat este dat de abordarea non-formală și integrată, dar mai ales de localizarea în școlile 161 si 153 din Sectorul 6 în care sunt identificate cele mai multe cazuri de abandon școlar și în care nu există servicii de suport pentru prevenirea unor astfel de situații.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.