Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de intership cu efect „BUTTERFLY”

0
 

PEPSICO INVITA TINERII LA COMPETITIE, IN PROGRAMUL DE INTERNSHIP ”BUTTERFLY EFFECT”

PepsiCo Romania a dat startul programului de internship “Butterfly Effect”, aflat la cea de-a patra editie. 20 de tineri talentati vor fi selectati pentru prima etapa a programului, iar cei cu cele mai bune performante vor petrece perioada verii intr-unul din departamentele Resurse Umane, Operatiuni, Marketing, Vanzari, Financiar sau IT. La finalul programului, cei mai performanti participanti vor fi recrutati in interiorul companiei. In cele trei editii anterioare, 45 de tineri au beneficiat de cursuri de formare in cadrul companiei, iar 13 dintre acestia au ramas ca angajati, in diverse departamente. Tinerii interesati pot aplica pentru unul dintre cele 20 de locuri disponibile pana la data de 30 aprilie 2013. Programul se va desfasura in perioada mai-septembrie 2013.

Candidatul ideal trebuie sa fie student in anul doi sau trei (preferabil, dar nu obligatoriu), indiferent de facultate, sa aiba capacitatea de a lua decizii, aptitudini de lider, spirit inovator, sa fie orientat spre rezultate, cu abilitati analitice dezvoltate, sa fie etic, flexibil si sa aiba abilitati de networking. De asemenea, candidatii trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza.

Mai mult decat un program de internship, “Butterfly Effect” a fost creat ca o competitie intre participanti, oferind acestora posibiltatea de a castiga noi cunostinte si abilitati la fiecare pas. Programul include 3 etape, create pentru a atrage (BIG), dezvolta (BOOST), filtra si recruta (BORN) tinerele talente.

  1. BIG (Business Institute for future Graduates) – etapa ce se va desfasura la sediul din Bucuresti, pe teren si in fabricile PepsiCo, in perioada 13- 24 mai 2013; este sustinuta de o echipa interna, care va organiza training-uri si workshop-uri functionale si va selecta, in acelasi timp, cei mai potriviti dintre participanti pentru a trece la etapa urmatoare
  2. BOOST (Building Opportunities by Ongoing Sustaining Talent) – un program platit de internship pe durata verii (iunie-august), destinat participantilor selectati in prima etapa. Va avea loc la sediul din Bucuresti, iar participantii vor avea ocazia sa se implice in activitatea de zi cu zi a companiei.
  3. BORN (Building On Boarding for the Recruited Newcomers) – o perioada de o luna (septembrie)in care participantii se vor familiariza in continuare cu compania PepsiCo, in urma careia candidatii au sansa de a ramane ca angajati permanenti.

 

”Unul dintre proiectele de care ma ocup la PepsiCo si poate cel mai aproape de sufletul meu este Butterfly Effect Internship, primul astfel program din Romania al carui concept este 100% local, dezvoltat in-house. Butterfly Effect e o poveste frumoasa despre sanse acordate, despre pariuri castigate, despre sperante si despre oameni. Sunt mandra sa lucrez astazi cu participanti ai celor trei editii anterioare si ma bucur ca Butterfly Effect merge mai departe si in 2013. Astept cu nerabdare sa continuam cu o noua generatie de interni, cu o alta bataie a unei aripi de fluture”, spune Antonia Iordache – East Balkans Commercial HR & Balkans Internal Communication Manager si Booster Coach in cadrul programului.

Pentru a aplica, tinerii interesati trebuie sa acceseze www.PepsiCoJobs.ro, sa incarce CV-ul, sa trimita un eseu de maxim 1000 de cuvinte si sa completeze un scurt chestionar online.

Butterfly Internship                                                  

Despre PepsiCo

PepsiCo este lider global in domeniul bauturilor si produselor alimentare, cu venituri nete de peste 65 de miliarde de dolari si un portofoliu de include 22 de branduri cu vanzari anuale de peste 1 miliard de dolari. Principalele noastre linii de business – Quaker, Tropicana, Gatorade, Frito-Lay si Pepsi-Cola –  produc sute de bauturi si produse alimentare devenite branduri de referinta la nivel mondial. Echipa PepsiCo este unita in angajamentul sau unic pentru dezvoltare sustenabila, prin investitia intr-un viitor mai sanatos pentru oameni si pentru planeta care ne gazduieste, ceea ce credem ca inseamna si un viitor mai bun pentru compania noastra. Am numit acest angajament „Performanta cu Scop”: Aceasta este promisiunea PepsiCo de a furniza o gama variata de produse alimentare si bauturi, de a gasi metode inovatoare de minimizare a impactului asupra mediului, inclusiv prin economisirea energiei, reducerea consumului de apa si a volumului materialelor de ambalaj, de a asigura un mediu de lucru placut pentru partenerii nostri si de a respecta, sprijini si investi in comunitatile locale in care activam. Pentru mai multe informatii, accesati www.pepsico.com sau www.pepsico.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.