Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Progam de educație cinematografică pentru copiii din centrele de zi

0

111 Film în parteneriat cu asociația “Ana și copiii” derulează, în perioada 16-22 septembrie, proiectul cultural Film Escape, un program de educație cinematografică pentru copii. La aceste ateliere vor lua parte 30 de copii cu vârsta între 7 și 14 ani din centrele de zi ”Ana și Copiii” din București si Fundulea.

Organizatorii sunt e părere că prin acest tip de activități, copiii care provin din familii aflate în dificultate vor beneficia de un nou cadru de dezvoltare personală

Proiectul își propune integrarea artei într-un context educațional care să stimuleze creativitatea și inventivitatea copiilor prin implicarea acestora în atelierul de educație cinematografică. Mai mult, prin proiect va fi dezvoltată colaborarea între cei 30 de copii participanți și traineri profesioniști din domeniul cinematografiei”, a explicat președintele 111 Film, Eugen Matei Lumezianu.

Micuții participanți vor lucra aplicat cu trainerii proiectului, abordând zone distincte din aria realizării unui film – fotografie/ imagine, regie de film, scenariu, montaj, ajungând ca până la final să creeze, sub atenta îndrumare a trainerilor, un film de animație de scurt metraj. 

Aceasta nu este singura acțiune a 111Film. Anul trecut, aceasta asociație a organizat același tip de ateliere pentru copiii internați în secția de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii “Maria Sklodowska Curie”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.