Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profită de vacanţă şi înscrie-te la proiectul Excepţionalii!

0

Ce ţi-ai dori să găseşti anul acesta sub brad? În ritm de vacanţă, pregătiri de Crăciun şi aromă de cozonac, te invităm să(-ţi) oferi cel mai fain cadou de sărbători: un loc printre excepţionali. Dacă eşti în clasa a 10-a sau a 11-a, te fascinează ideile noi şi vrei să-ţi creşti pasiunea, oricare ar fi ea, hai în comunitatea Excepţionalilor!

Excepţionalii? Despre ce-i vorba?

Suntem Şcoala de Valori şi am pornit în căutarea unor adolescenţi isteţi, gata să schimbe lumea cu puterea minţii lor. Prin proiectul Excepţionalii te încurajăm să-ţi dezvolţi talentele şi să-ţi croieşti un viitor pe măsura lor, inspirat de oameni-model care au reuşit în viaţă prin propriile forţe.

Vrem să promovăm cele mai frumoase poveşti de succes ale liceenilor, astfel încât energia ta şi a celorlalţi excepţionali să-i contamineze pe colegii de generaţie, inspirându-i să acţioneze pentru a-şi atinge propriile vise.

Profil de Excepţional

Excepţionalii sunt tinerii cu performanţe deosebite, iar prin asta nu ne referim doar la reuşitele şcolare şi olimpice, ci şi la cele ce ţin de sport, antreprenoriat, artă, voluntariat, proiecte sociale, educaţionale etc. Sunt pasionaţi de ceea ce fac şi au rezultate foarte bune într-un anumit domeniu, implicându-se cu entuziasm în proiecte extra-şcolare. Ei nu învaţă doar pentru diplome, note sau de dragul de a avea o ocupaţie, ci pentru că se simt motivaţi de pasiunea lor şi vor să-şi găsească drumul în viaţă. Vor să afle cât mai multe despre domeniul care îi pasionează, le plac provocările şi sunt curioşi, iar rezolvarea situaţiilor dificile le stimulează inteligenţa şi ambiţia.

exceptionalii scoala de valori

În clasa Excepţionalii ne dorim să avem:

 • 10 elevi pasionaţi de afaceri sau implicaţi deja în proiecte de antreprenoriat
 • 10 elevi care au descoperit farmecul economiei şi al finanţelor
 • 15 tineri pasionaţi de IT, inventică sau robotică
 • 15 elevi cu simţ civic, implicaţi în activităţi de voluntariat
 • 10 teen teachers pasionaţi de educaţie
 • 10 liceeni dedicaţi trup şi suflet cauzelor sociale
 • 10  elevi cu obiectivitatea la purtător, potenţiali lideri de opinie
 • 5 artişti, creatori cu imaginaţie nemărginită
 • 5 sportivi bine antrenaţi
 • 10 studioşi încununaţi cu lauri la olimpiade internaţionale.

Dacă te regăseşti în descrierea de mai sus, completează formularul de înscriere şi oferă-ţi cel mai frumos cadou de Crăciun: un loc în comunitatea selectă a Excepţionalilor. În cazul în care cunoşti un excepţional, trece-i numele în formular şi va avea parte de o surpriză plăcută.

Cum e programul?

 • Perioada de înscriere – decembrie 2014 – 13 februarie 2015

Am dat startul înscrierilor, aşa că renunţă la timiditate! Vrem să te cunoaştem şi să aflăm despre pasiunile şi ideile tale! Vino să faci parte din comunitatea adolescenţilor excepţionali!

 • Selecţia participanţilor – 20 februarie 2015

La finalul lunii ianuarie, după ce se încheie perioada sărbătorilor, punem în balanţă aplicaţiile primite şi, cu ajutorul unui juriu format din oameni de succes, selectăm 100 de tineri care vor fi parte din comunitatea Excepţionalilor.

 • Etapa de cercetare – ianuarie – februarie 2015

Ca să putem să-ţi oferim un proiect pe măsură, aflăm ce te pasionează, ce aspiraţii şi visuri ai, ce idei îţi pun mintea în mişcare.

 • Conferinţa Excepţionalii – 12 – 15 martie 2015

După ce am ales cei mai excepţionali dintre excepţionali şi ne-am cunoscut mai bine, punem la cale un eveniment de 4 zile, gândit special pentru tine. Aici te aşteaptă o serie de întâlniri interactive şi workshopuri care îţi vor da aripi să cucereşti lumea. Vei avea acces la o „Bibliotecă vie”, de pe rafturile căreia poţi lua cărţi în care stă scrisă viaţa unor persoane publice de succes. Vei „citi” despre parcursul devenirii lor, idei de viaţă şi planuri optimiste în baza cărora îţi vei construi propria carieră.

 • Proiectele Excepţionalii în comunitate martie 2015

E timpul să faci ca lucrurile să se întâmple! Alături de ceilalţi Excepţionali, vei construi proiecte de impact pentru societate, aducând o schimbare pozitivă în comunitatea în care trăieşti.

Aplică acum la Excepţionalii şi schimbă lumea prin puterea minţii tale!


Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.