Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profesor şi Părinte Azi – program de formare pentru profesori

0

Trăim vremuri dinamice în societatea modernă, lucrurile se schimbă cu o rapiditate uimitoare, dar părinții și profesorii rămân cu un obiectiv comun: dezvoltarea armonioasă a copiilor. Ce înseamnă comunicare eficientă pentru profesori? Dar pentru părinți? Ce legătură există între ideea de comunicare eficientă și abandonul școlar? Ce legătură există între consilierea părinților și performanța elevilor?

Societatea noastră are nevoie de o punte între școală și familie pentru ca profesorii și părinții să poată colabora cu succes pentru îndeplinirea obiectivului comun.

Profesor şi Părinte Azi este un proiect al Asociaţiei Proacta Edu care se adresează cadrelor didactice pentru îmbunătăţirea comunicării cu familia şi implicit pentru creşterea implicării părinţilor în educaţia copiilor.

Obiectivele programului sunt: reducerea abandonului şcolar prin conştientizarea factorilor ce contribuie la performanţa scăzută a copilului, consilierea şi îndrumarea eficientă a părinţilor astfel încât să ofere un sprijin real copilului privind procesul de învăţare. 

Care sunt beneficiile acestui program?

1. Dobândirea abilităţilor şi competenţelor de comunicare eficientă şi de consiliere a părinţilor.
2. Cursul este acreditat şi oferă 20 de credite transferabile;
3. Formatorii cursului au o pregătire vastă în domeniul psihologiei şi în lucrul direct cu familiile 
https://proactaedu.ro/parteneri-si-colaboratori/ ;
4. După terminarea cursului, Asociaţia va oferi suport specializat în ceea ce priveşte relaţia şcoală-familie.

Unde se desfăşoară?
Momentan, proiectul se desfăşoară în BUCUREŞTI şi ILFOV.

Prezentarea completă a cursului o puteţi descărca accesând link-ul https://proactaedu.ro/programe-edu…/profesor-si-parinte-azi/

Nicoleta Larisa Albert (psiholog, formator şi psihoterapeut în psihodrama clasică), Preşedinte Proacta Edu şi iniţiatorul proiectului: “În ultimii ani am întâlnit din ce în ce mai multe cadre didactice care mi-au mărturisit că este o misiune frumoasă aceea de a lucra cu copiii, dar a devenit o provocare interacţiunea cu părinţii. Zi de zi se vede la şcoală „o oglindă de acasă”; o oglindă a modului în care părinţii de azi se raportează la acest rol şi o oglindă a societăţii moderne. În acest context, rolul de profesor este perceput diferit faţă de cum era în anii anteriori, iar misiunea de a „educa un copil” este cu atât mai eficientă cu cât „oglinda de acasă” ajută. Nu întotdeauna este uşor de integrat acest context diferit şi dinamic, mai ales când resursele, cadrul de desfăşurare nu sunt optime şi nu apar în timp util. „Profesor şi Părinte AZI” se doreşte a fi o soluţie pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, prin participarea la curs cadrele didactice vor dobândi abilităţi şi competențe de a consilia părinţii. Părinţii consiliaţi adecvat vor avea şansa să îşi optimizeze rolul. Pe termen mediu şi lung, proiectul contribuie la îmbunătățirea relaţiei școală-familie. În concluzie, copiii, cum spuneam, ne leagă şi ei vor păşi mai încrezători pe această punte creată împreună.”

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri : Raluca Olariu 0724.386.694, proactaedu@gmail.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.