Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profesioniștii României susțin dezvoltarea tinerilor

0

Începând de luni, 22 septembrie 2014, liceenii din București sunt așteptați să ia parte GRATUIT la seria de toamna a Conferințelor practice pentru tineri BookLand Evolution, un proiect cultural inovator care încurajează performanța și promovează adevăratele valori în rândul tinerilor.

Conferințele se vor desfășura de luni până vineri (22-26 septembrie), în intervalul orar 15:00-17:00, tot Academia de Studii Economice in Amfiteatrul I (Cladirea Ion N. Angelescu), Bucuresti și vor aduce pe scenă, în fiecare seară, profesioniști consacrați: A.G. Weinberger, Denis Todirică, Dan Boerescu (Luni), Zoltán András, Tedy Necula, Adina Buzatu (Marți), Maia Morgenstern, Alice Năstase, Marina Almașan (Miercuri), Dragoș Anastasiu, Dan Bulucea, Adriana Alionte, Bogdan Țenu, Mihai Petre, Mihaela Feodorov (Joi), Dan Chișu, Daniel Iordăchioaie, Constantin Bojog (Vineri).

„Fiind mamă de liceean, sunt profund ancorată în lumea complicata a adolescenților! La început, m-am luat cu mâiinile de cap, întrebându-mă unde o să ajungă Planeta, dacă viitorul sunt Ei? Apoi am început să-i deslușesc mai bine și să constat că, deși se deosebesc atât de radical de noi, cei de acum 20-30 de ani, nu sunt chiar niște extratereștri! Știu bine ce vor, au mintea brici și o uluitoare capacitate de a se adapta. Iar noi, părinții, nu trebuie să stăm in calea lor, ci, discret, în umbra lor, povățuindu-i de bine și șoptindu-le la ureche care sunt greșelile pe care le-am făcut noi, pentru ca ei să nu le repete! Oricum, un lucru e sigur: Planeta e pe mâini bune!”, declară Marina Almășan.

IMG_1715

“Îi învăț zi de zi pe copiii mei un adevăr în care cred cu tărie: cele mai trainice, mai profunde, mai fidele bucurii ți le oferă cărțile, fără să îți ceară nimic în schimb. De aceea, a învăța să iubești cărțile, a deprinde obiceiul nobil și dulce al lecturii echivalează cu a-ți crea rezerve de fericire în stare să învingă toate îndoielile viitorului.” – Alice Năstase.

„Parafrazând un vechi proverb, am senzația că în prezent nu numai fructele învățăturii sunt dulci, dar chiar și rădăcinile ei au devenit destul de plăcute la gust. Cu acces la informație practic nelimitat, interactiv, intuitiv, relevant și ușor accesibil, educația noastră este foarte diferită de cea a mai vechilor generații. Tehnologiile digitale transformă procesul de învățare într-unul modern, dinamic, interactiv. Cu toate acestea, modul prin care dobandim cunostințe a rămas destul de neschimbat – se numește… lectură.” a spus Dan Bulucea.

Dupa București, conferințele practice BookLand Evolution se vor desfășura în alte 11 orașe, următorul din itinerariu fiind Pitești. Pe durata celor 60 de zile (22 septembrie – 12 decembrie) peste 250.000 de tineri vor fi invitați să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită experiențelor și ideilor împărtășite de alte 200 personalităţi marcante, care se vor alătura BookLand Evolution.

BookLand Evolution le pune la dispoziție liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practică, internship, traineeship, part-time jobs și voluntariat în companii sau organizații din România.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.

Despre BookLand

BookLand a luat naștere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană naţională, vizitând în 3 ani peste 40 oraşe şi fiind activ aproape 700 zile. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinţe practice pentru tineri BookLand Evolution şi site-ul www.inPractica.ro îi completează abordarea social-educaţională asumată.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.