Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PRODUSUL ROMÂNESC promovat, susținut și dezbătut timp de două zile de industria agroalimentară

0

Start expo-conferința RO.aliment!

PRODUSUL ROMÂNESC promovat, susținut și dezbătut timp de două zile de industria agroalimentară.

  • Europarlamentarul Laurențiu Rebega va vorbi despre perspectivele produsului românesc în prima zi a întâlnirii anuale
  • Reprezentanții Selgros, Metro, Carrefour vor participa la mese rotunde

 sarmale_produs romanesc

Revista RO.aliment – expertul tău în industria alimentară – dă startul mâine al celei de-a doua ediții a expo-conferinței dedicată PRODUSULUI ROMÂNESC! Tematica din acest an „Produsul românesc – realități și perspective în 2017” prilejuiește întâlnirea la masa discuțiilor a reprezentanților din rândul  producătorilor, procesatorilor, furnizorilor, retailerilor, asociațiilor și autorităților implicate în ramurile industriei agro-alimentare din România. Evenimentul va avea loc la Clubul Diplomaților București, în perioada 10-11 mai 2017.

Partenerii evenimentului sunt: ROMALIMENTA, APRIL, ARC, APCPR, IBA, APAR, MADR, ANSVSA.

Primul panel al zilei de 10 mai va dezbate tematica “Perspectivele produsului românesc” în care invitații vor încerca să răspundeă întrebării “Care sunt șansele produsului românesc în UE”, dar vor discuta și despre strategii de promovare a produsului românesc și despre posibilitățile de export ale produselor românești ân contextual regional actual. Invitații panelului vor fi Laurențiu Rebega – membru în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, membru în Comisia  pentru Petiții, membru în Delegația Comitetului Parlamentului European în relațiile UE-Turcia și membru substituent în Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Radu Timiș – Președinte Cris-TIM, Cornel Dănilă – Director general Covalact, Ioan Ladoși – președinte APCPR, , Ștefan Pădure – președinte APAR, Dorin Cojocaru – președinte APRIL (cel care va avea și rolul de moderator al întregii discuții).

În cel de-al doilea panel al primei zile a conferinței, accentul va cădea pe “Recâștigarea pieței locale”, în care invitații vor dezvolta subiecte precum lanțul fermier/producător – retail – consummator, rolul DSV între producător și consummator, noua lege a achizițiilor publice, adevăruri nespuse ale Legii 150. Invitații vor fi Florin Căpătână – vicepreședinte AMRCR, Corporate Affairs Director Carrefour, Mihai Petrică Marcoci – Director Adjunct CNAI, Aurel Tănase – Președinte PRODCOM, Ovidiu Zvorișteanu – Director Executiv DSVSA, Mihai Vișan – Director Executiv ROMALIMENTA.

Tot în prima zi va mai vea loc panelul cu tema “Produsul tradițional, produsul montan, rețetele consacrate – realități si perspective”, dar și workshop-ul cu tema De la material primă la produs finit.

antet_expo

În cea de-a doua zi a întâlnirii anuale RO.aliment, punctul de atracție va fi întâlnirea cu reprezentanții retailerilor. Tradiția meselor rotunde care își propune să reprezinte o punte de discuții și legătură între producătorul și procesatorul de produse românești și comercianți, în special marile lanțuri de magazine continuă și în acest an la expo – conferința ro.Aliment. Trei  mari lanțuri de magazine –  Selgros, Metro, Carrefour – vor participa la aceste mese rotunde. Reprezentanți ai departamentelor Fruits&Vegetables (fructe-legume) și Processed Meat&Delicatessen (produse din carne & delicatese), calitate, Fresh Food ale comercianților vor răspunde întrebărilor producătorilor și procesatorilor participanți, în cadrul unor mese rotunde, dedicate. Producătorii și procesatorii de produse românești și comercianți se vor afla din nou față în față, nu într-o confruntare, ci pentru a stabili relații de parteneriat și ajunge la puncte comune de vedere asupra problemelor legate de lanțul de aprovizionare cu produse românești.

Un moment special în cadrul Expo-Conferintei RO.aliment va fi cel al testării produsului românesc într-un panel unic de degustare unic printre evenimentele expoziționale de gen. Astfel, companiile românești vor intra în competiția “Ora de bun gust” cu produsele care pot dovedi că sunt fabricate în România. Produsele din concurs vor fi jurizate luând în calcul trei categorii de criterii: gust și miros, caracteristica specifică fiecărei grupe (textură, limpiditate, palatabilitate etc), aspect.

Programul integral al expo-conferinței îl puteți consulta aici:

http://www.roaliment.ro/produsul-romanesc/program/

Parteneri Gold: Cris-Tim, Zimbria, Biotrend Plus, Epson

Parteneri: Super Eggs, Chr Hansen, Inaq Cosulting, Mach FTD, Chep Romania, Sudpack Romania, IBA Bucuresti, Loja Fructelor, Siad Romania, Asociatia GS1, Allview, Camera de Comert Romano-Germana

Parteneri media: TVR, B1TV, Revista Fermierului, Radio Antena Satelor, Jurnalul de Afaceri, Comunicate de Afaceri, Business Days, Business Pres Agricol, Cotidianul Agricol, nonguvernamental.org, Dacic Cool, Agerpress

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.