Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Procesiunea ,,Drumul Crucii” revine în București, în data de 15 aprilie

0

Procesiunea ,,Drumul Crucii” revine în București, în data de 15 aprilie, pe traseul Hanul lui Manuc – Parcul Cișmigiu

Marți, 15 aprilie, de la ora 18:00, bucureștenii pot lua parte la una dintre cele mai importante manifestări dedicate sărbătorilor pascale: procesiunea ,,Drumul Crucii”, organizată de Asociația Beneva, în parteneriat cu creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. În capitală, Drumul Crucii începe în data de 15 aprilie, ora 18:00, la Hanul lui Manuc (Centrul Istoric) și ia sfârșit în Parcul Cişmigiu, unde se desfășoară evenimentul ,,Tradiții și Flori de Sărbători”, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart.

drumul crucii

Procesiunea este gândită ca un spectacol de stradă care redă într-o manieră artistică cele 14 opriri pe care Iisus le-a făcut până la crucificare. Manifestarea face parte dintr-un turneu organizat în mai multe oraşe din ţară şi a fost iniţiată acum nouă ani de ceramistul Dan Leș, artist plastic din Baia Sprie.
Drumul Crucii – Via Dolorosa sau Via Crucis – amintește neîncetat omului măsura dragostei lui Dumnezeu față de el. În vechiul oraș Ierusalim, în Vinerea Mare, credincioșii pășesc pe urmele Mântuitorului, pe străduțele înguste. În zeci de orașe din lume această procesiune se repetă an de an sub forma unor reprezentații de stradă.

Dan Leș, inițiatorul acestui proiect, este un cunoscut promotor al patrimoniului românesc și a valorilor autohtone atât în România, cât și în străinătate. „Uitându-mă la cei care goneau într-o Vineri Mare, m-am întrebat ce ar face oamenii dacă Iisus ar trece cu o cruce printre ei.” Şi astfel a luat fiinţă, în urmă cu nouă ani, procesiunea Drumul Crucii, care angrenează o echipă de 70 de persoane şi care străbate ţara în Săptămâna Mare. Anul acesta, în București şi alte 6 oraşe, Drumul Crucii vine să le amintească oamenilor drumul lui Iisus către Răstignire.

Parteneri media creart: Modernism.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Art Act Magazine, onlinegallery.ro, Big City Life, PR Wave, TV City și Zile și Nopți.

 

Despre creart
creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, întemeiat în 1957. creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică. Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

Despre Asociația BENEVA
Organizator al Drumului Crucii din Bucureşti, Asociaţia BENEVA, înfiinţată în 2010, trăieşte sub semnul „Facem să fie bine!”.

Încercând sa schimbăm lumea în bine, ne-am implicat în proiecte cultural-educaţionale, dar mai ales în proiecte sociale. Paşi către Viaţă este unul dintre cele mai mari proiecte prin care BENEVA sprijină copiii de la secţia de onco-pediatrie a Spitalului Marie Curie.

Home Mătăsari şi Home Matache, Festivalul Femei pe Mătăsari, Tribul şi Lecturi Urbane sunt doar câteva dintre proiectele BENEVA.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.