Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proba de stat în iarbă de la Crosul Pădurii Copiilor

0

În trecut, omul avea acces la mult mai multe spații neasfaltate și nu se temea să meargă desculț sau să stea direct pe iarba verde. Oamenii petreceau mult timp în contact direct cu pământul de sub picioarele lor – îl plantau, îl foloseau ca material de construcții. Acum petrecem tot mai puțin timp conectați la această sursă de energie. Numeroase studii spun că timpul petrecut stând pe iarbă sau mergând desculț este o sursă de echilibru, care înbunătățește funcțiile corpului.

16729355_1282356531829782_7556213301263259846_n

Asociația Pădurea Copiilor îți oferă o ocazie inedită de a te reconecta cu natura. Pe 3 și 4 iunie 2016, Crosul Pădurii Copiilor aduce o secțiune nouă în București și în Ploiești: proba de stat în iarbă, pentru începători și profesioniști.

Ce implică? Trebuie să renunți la orice dispozitive electronice și treptat la griji, nerăbdare și grabă. De pe locul pe care îl alegi în iarbă poți sta de vorbă cu cei dragi, dacă se înscriu cu tine sau poți să lași mintea să călătorească, să se odihnească. E o jumătate de oră pentru tine, iar singurele reguli sunt să nu te ridici de pe iarbă și să te lași purtat de energia pământului.

La categoria profesioniști, proba durează o oră, timp în care un instructor te va îndruma către meditație, pe fundalul unei muzici relaxante. Lasă mintea să zburde către pădure, visează și adună energia bună a pământului. La final te vei simți mai calm, mai fericit, mai aproape de natură.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.