Primul târg eco organizat într-un campus

0

Apa Nova București dă startul la Recicloniada: primul târg eco organizat într-un campus

Cele mai importante proiecte de mediu și de voluntariat fac echipă bună cu centrele de colectare din Capitală și deschid sezonul reciclării pentru bucureșteni. În cadrul Recicloniada, pe 9 iunie, campus Grozăvești, asociațiile si ONG-urile de mediu din Capitală vor pune la dispoziția bucureștenilor recipiente pentru colectarea tuturor deșeurilor reciclabile. Ateliere eco, spații verzi de relaxare, lecturi urbane cu Radu Paraschivescu invitat special și un concert SISTEM printre activitățile pregătite pentru toți bucureștenii la Recicloniada.

 

București, 9 iunie –  Pet-uri, teancuri de hârtie, sticle, tonere și cartușe de imprimantă, becuri sau electronice uzate și alte vechituri, toate sunt așteptate cu recipientele de colectare deschise pentru a constitui biletul de intrare al bucureșteanului la Recicloniada, ediția a II-a.

Toate acestea pentru un proiect amplu de colectare a tuturor tipurilor de deșeuri reciclabile pe care Apa Nova București în parteneriat cu Primăria Muncipiului București și cu sprijinul Urban SA îl oferă în cadrul campaniei „Tu faci Bucureștiul” pentru a informa locuitorii Capitalei despre modalitățile prin care pot să ajute orașul să fie mai curat, mai frumos și mai ecologic.

Conform unui raport pe mediu lansat de Comisia Europeană la finalul lunii mai 2011 pentru România, doar 18 metale sunt reciclate în proporție de peste 50% în vreme ce majoritatea metalelor nu ajung nici măcar la o rata de reciclare de 1%.

Un bucureștean generează aproximativ 350 de kg de gunoi pe an; prin urmare, o familie de 3 persoane depune anual peste 1 tonă de gunoi. Ținta de colectare pentru deseuri electronice și electrocasnice recomandată de Uniunea Europeană statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor în fiecare an, iar România are o rată de colectare de doar 1,0 – 1,5 kg/cap de locuitor în ultimii ani.

Recicloniada își propune să devină un eveniment de tradiție al Capitalei pentru încurajarea bucureștenilor în a colecta selectiv și oferirea tuturor informațiilor care ține de reciclarea diferitelor deșeuri.

 

Ediția a doua Recicloniada sub forma primului târg eco organizat într-un campus

În spiritul evenimentului, pe 9 iunie, studenții sunt asteptați cu PET-uri și alte materiale reciclabile pe post de bilet de intrare și vor avea acces la relaxare în iarbă cu limonadă pentru o cauză bună la standul Desculț în iarbă, lecturi urbane cu invitat special Radu Paraschivescu, lecții de mers pe bicicletă și multă muzică bună: de la ora 18:00 DJ VRT va încălzi atmosfera, iar de la ora 20:00 SISTEM, cea mai eco-prietenoasă trupă a României va susține un concert pentru toti bucureștenii.

Evenimentul a strâns anul acesta un număr impresionat de asociații și ONG-uri partenere: Urban SA, Eco-Rom, Environ, Ecoteca, MaiMultVerde, Let’s do It, Romania!, Desculț în iarba, Green Revolution, Pași către viață, Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă, Viitorplus, Provobis, CRSC Europe, Asociația Ecologică TurismVerde, Tribul, Lecturi urbane care vor pune la dispoziție recipiente și informații pentru colectarea tuturor tipurilor de deșeuri reciclabile și promovarea unui stil de viață responsabil.

Recicloniada este un eveniment manifest eco, aflat la cea de-a doua ediție și organizat de către Apa Nova București în parteneriat cu Primăria Municipiului București. În 2011, evenimentul se bucură de sprijinul Centrului de Informare ONU pentru România, a Universității din București și a Universității Politehnice din București pentru promovarea obiceiurilor ecologice în rândul tinerilor studenți.

“Suntem deja la cea de-a doua ediție Recicloniada și suntem convinși că prin informații și mobilizare, colectarea selectivă poate deveni o obișnuință zilnică pentru locuitorii Capitalei. Pe 9 iunie, orice bucureștean poate să afle toate informațiile necesare pentru a putea recicla orice tip de deșeu de la sticlă la baterii sau electrocasnice uzate.” a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova București.

 

Despre Apa Nova Bucureşti

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti.

Apa Nova Bucureşti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

www.apanovabucuresti.ro

Despre Veolia Apa

Veolia Environment este primul operator mondial în domeniul serviciilor de apa cu o istorie de peste 150 de ani. Veolia Apa, divizie a Veolia Environment este prezentă în România prin filialele sale Apa Nova Bucureşti şi Apa Nova Ploieşti.

www.veolia.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.