Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul spațiu dedicat reciclării creative din România – Intrarea Violoncelului

0

Pe 13 septembrie echipa Reciclare Creativa.RO a lansat primul spațiu dedicat reciclării creative din România printr-un eveniment energic și neconvențional care a adus împreună comunitatea de pasionați din domeniul reciclării și meșteritului, precum si companii, organizații, susținătorii financiari și voluntarii care au ajutat la construcția propriu-zisă.

Conceptul și locația

Proiectul Intrarea Violoncelului s-a născut din necesitatea unui spaţiu de manifestare culturală şi expresie urbană, ce dorește plasarea reciclării creative ca nișă în zona industriilor creative din România prin stimularea și promovarea artiștilor din domeniu. În plus, acesta este un proiect de educație ecologică, de informare și conștientizare a publicului cu privire la impactul comportamentului nostru asupra mediului înconjurător.

Spațiul este situat pe strada Intrarea Violoncelului nr. 10 (la 3 minute de mers de stația de metrou Mihai Bravu), îmbinând un pavilion construit din paleți și o gradină urbană amenajată cu mobilier și elemente reciclate. Acesta va fi deschis pentru activități neconvenționale (ateliere, expoziții, petreceri) din primavară până toamna târziu.

Violoncelului (9)

Facilități și servicii

Intrarea Violoncelului este un spațiu multifuncțional, neconvențional.

Ca artist, poți beneficia de spațiu de lucru generos atât în interior cât și în grădină ( pavilionul are circa 40 m2 utili, iar grădina peste 200 m2 împărțiți pe zone); poți găsi unelte, materiale și îndrumare să îți faci proiectul tău creativ cu care cochetezi de ceva vreme; poți expune obiecte reciclate creativ, iar noi te putem ajuta sa le promovezi.

Ca pasionat de reciclare creativă, poți participa la ateliere și evenimente aducătoare de noi abilități și informații interesante.

Ca firmă sau asociație, poți organiza un eveniment în care vrei să transmiți un mesaj cu adevărat ecologic sau neconvențional, într-un spațiu alternativ.

De asemenea, proiectul vrea să ofere pasionaţilor, experimentaliştilor şi practicanţilor de reciclare creativă din România oportunitatea să se informeze, să comunice, să se promoveze şi să dezvolte acţiuni comune, cu impact pe termen lung, dar și să faciliteze dezvoltarea de parteneriate creative între firme, organizații non-guvernamentale și artiști activi în domeniul protecției mediului și creativității.

Violoncelului (94)

Parteneri și susținători

Proiectul a fost posibil datorită comunității, respectiv companii, organizații, oameni cărora dorim să le mulțumim: Liviu Iancu pentru conceptul arhitectural și munca depusă, Strauss România a donat paleții și alte materiale din care s-a construit pavilionul, Bosch și Dremel au oferit unelte profesionale, Ateliere Fără Frontiere a oferit prelata pentru acoperiș, 20 pentru Cungrea a oferit pomi fructiferi pentru grădină, echipa Potsieu.ro ne-a oferit oportunitatea de crowdfunding, susținătorii din campania de finanțare au asigurat banii de pornire, mulți prieteni și pasionați au pus umărul la ridicarea pavilionului și amenajarea grădinii. Mulțumim tuturor celor care au trecut pragul la petrecerea de lansare și care au făcut acest eveniment posibil. În special mulțumim Eco-Rom Ambalaje pentru ca ne sunt alături în promovarea colectării separate, ApaBucovina si Bergenbier pentru că ne-au potolit setea, cristisiadriana.ro pentru mâncarea delicioasă, Flori de Gabroveni pentru aranjamentele florale ce au dat viață grădinii, Karusello pentru înfrumusețarea tavanului. Totodată, mulțumim tuturor artiștilor și creativilor ale căror produse au încântat petrecerea și au demonstrat eficiența si frumusețea reciclării creative (Lukico Workshops, Mister Origami, Remesh, Wood Be Nice, Recycled Jewelry, Laura Mihaes, Mariana Marin, Mr. & Mrs. Papion, Viorica Ciobanu, Pimp the Garbage, Corneliu Stoian, Rotiţa, Ortaku, Ovidiu Dumitrescu).

Proiectul în imagini se găseșe aici https://www.facebook.com/IntrareaVioloncelului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.